6.8 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
roditeljstvo

Evo što će djeca pamtiti o roditeljima kad odrastu
E

Bilo bi dobro razmisliti što im ostavljajte u nasljeđe

Ne propustite

Svi imamo trenutke i događaje koje ćemo pamtiti bez obzira koliko smo godina imali kada su se događali. Neki od tih trenutka su i odredili vaše daljnje ponašanje u životu.

Budući da neke stvari i emocije djeca zauvijek nose sa sobom, bilo bi dobro razmisliti što im ostavljajte u nasljeđe.

1. Iskustva koja ste doživjeli zajedno

Možda se neće sjećati svega što ste im kupili, ali bez obzira na razlog neka stvari ostaju s osobom cijeli život. Iskustva spajaju obitelj, tako će djeca pamtiti kada su s vama bila na sladoledu. Ali sjećat će se vašeg društva, ne sladoleda.

2. Vrijeme kada ste odložili uređaje zbog njih

Kada ste potpuno posvećeni djetetu i odložite laptop ili pametni telefon, djeca u tim trenucima osjećaju da ste potpuno njihovi i da su voljeni.

3. Pozitivne riječi upućene njima

“Volim te”, “Ponosim se s tobom”, “Ti činiš ovu obitelj boljom” i “Dobar si prijatelj” – sve te rečenice utjecat će na dječje samopouzdanje i identitet od ranog doba.

4. Kako ste se nosili s teškim situacijama

Kada dođu teška vremena – poput smrti, nezaposlenosti ili bolesti u obitelji – oni će pamtiti način na koji ste razgovarali s njima, kako ste učinili da se osjećaju sigurno i zaštitili ih te kako ste vi reagirali.

5. Kako ste se partner i ti ponašali prema drugim ljudima, ali i jedno prema drugom

Djeca uče od vas svaki dan, i kada pričate nekome iza njegovih leđa ili se loše ponašate prema nekome, sve će pokupiti od vas jer će misliti da je to u redu jer se mama i tata tako ponašaju.

6. Kako ste se ponašali pod stresom i pritiskom

Ako pucate pod stresom, i vaša djeca će se učiti takvom ponašanju. Ako želite odgajati djecu koja će jednog dana znati nositi sa stresnim situacijama prvo razmislite kakav im primjer pružate.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Špica

Kako dobar look! Sviđa nam se sve na njoj, hlače i jakna su top, a jedan detalj obara

Iako je subota prošla u znaku sivih oblaka, sramežljivo sunce u prijepodnevnim satima pokazalo je svoju moć i "namamilo"...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×