LUD,ZBUNJEN,NENORMALAN!

07:07h
0

O idiotizmu  koji dolazi iz usta gospodina ministra piše se u mnogim stranim medijima!

Jedan od razloga što Jadranka neće uspijeti je što je okružena s budalama poput Milinovića

koji svakodnevno bulazni nove gluposti!

Umjesto da se bavi sa zdravstvom i bolnicama koje su u totalnoj komi ovaj teški duševni bolesnik odlučio je voditi rat sa ugostiteljima!

 

Ministar zdravstva Darko Milinović najavio je  da će njegovo Ministarstvo idućih dana pojačati kontrolu poštivanja zakona o zabrani pušenja jer taj zakon, do stupanja na snagu novog, još uvijek vrijedi pa je u kafićima i dalje zabranjeno pušenje.

 

Svim vlasnicima kafića koji kane investirati u skupe ventilacijske sustave ne bi li svoje prostore namijenjene pušačima učinili prozračnima u mjeri koliko to traži zakon, ministar je poručio da ih ne kupuju, jer da će 2012. godine ionako najvjerojatnije na razini Europske unije biti propisana potpuna zabrana pušenja.

Kafići veći od 50 četvornih metara moći će organizirati prostor za pušače i prostor za nepušače. Za male kafiće, one do pedesetak četvornih metara, konačna se rješenja još moraju precizirati. Prema dosadašnjim razgovorima u Ministarstvu zdravstva, i takav će ugostiteljski objekt, ako se njegov vlasnik odluči za pušače, morati također zadovoljiti određene tehničke uvjete – kvalitetnu ventilaciju prostora.

Restorateri su izračunali kako im se više isplati ugraditi plinske grijalice za terase koje bi radile cijelu godinu, nego ventilaciju koju predviđa novi zakon.

“Nama nikako nije jasno zašto Milinović inzistira na roku prilagodbe od šest mjeseci za primjenu izmjena zakona i ugradnju odgovarajućeg ventilacijskog sustava! Vrlo dobro je poznato da je u Europi taj rok bio od tri do deset godina”, naglasio je danas Folnegović dodajući da se ugostitelji nikada nisu nalazili u gorim uvjetima.

 

Bez obzira što će se dogoditi sa zakonom ugostitelji su svoje popušili i štetu koja je nanesena nitko neće popraviti!

Neznam samo odkud će naplatiti kazne jer kase su prazne pa je kažnjenička inspekcija uzaludna,a pitanje je trenutka kad će neki ugostitelj”puknuti” i napravit nekakvu pizdariju!