KEMIJSKI ELEMENT:ŽENA

23:00h
0

 

Element: Žena

Simbol: Že

Pronašao: Adam

Atomska Težina: Optimalna 54kg. Ali varira od 40 do 200 kg.

Učestalost Elementa: Veće količine se mogu naći u urbanim sredinama.

Fizičke osobine: Površina obično premazana bojom. Proključa odjednom, zamrzne se bez razloga.Topi se ako se primjeni odgovarajući postupak. Neukusna ako se pogrešno proba. Element se izuzetno rijetko nalazi u djevičanski čistom stanju. Ispušta zvukove ako se primjeni pritisak na pravo mjesto.

Kemijske osobine: lako se spaja sa zlatom, srebrom I drugim plemenitim metalima I dragim kamenjem. Absorbira velike količine skupih materijala. Može eksplodirati iznenada bez prethodnog upozorenja I bez poznatog razloga. Ne otapa se u vodi ali joj se prijemčivost znatno poveća ako se natopi alkoholom. Najefikasniji poznati element za upijanje novca.

Najčešća upotreba: Prije svega kao ukras, naročito u skupim sportskim automobilima. Odličan madikament za relaksaciju. Vrlo efikasno sredstvo za čišćenje.

Izvršeni pokusi: Pocrveni kada se zatekne bez ambalaže. Pozeleni kada se stavi pokraj boljeg uzorka.

Opasnosti: Vrlo opasan element osim u rukama stručnjaka. Ilegalno je imati više od jedne, iako se može posjedovati I više pod uvjetom da se drže na različitim lokacijama I pazi da elementi ne dođu u direktan kontakt jedan sa drugim