Carlsberg razvija novo hrvatsko pivo

11:47h
0

091010-pivo-mOnima koji nisu zadovoljni okusom piva dostupnih u njihovim dućanima i omiljenim kafićima, Carlsberg Croatia ponudila je jedinstveno rješenje. Naime, pivarski su majstori koprivničke pivovare, poznate po Panu, Kaju, Tuborgu i Carlsbergu, s odabranim pivopijama započeli razvijati potpuno novo pivo koje će im u potpunosti odgovarati.

Za sudjelovanje u toj jedinstvenoj pivskoj avanturi prijavilo se 3.000 pivskih znalaca, a u suradnji s GfK – Centrom za istraživanje tržišta izabrano je njih 300 koji će tijekom sljedeća tri mjeseca biti uključeni u odabir svojeg favorita između novih pivskih okusa.

Protekla dva dana tih je 300 ljubitelja piva obavilo prvu fazu u razvoju novog hrvatskog piva. Naime, oni su degustirajući šest novih piva ocjenjivali njihov okus, boju i pjenu, te odabrali tri najbolja.

Nakon te prve selekcije Carlsberg Croatia će za svako od tri odabrana piva osmisliti etiketu i ime, a u drugoj će fazi tristo pivskih znalaca između te tri pivske priče izabrati svoje novo savršeno pivo.

Testiranje je održano u koprivničkoj pivovari, pa su odabrane pivopije upoznate i s cijelim procesom proizvodnje piva. Naravno, bili su organizirani i razni dodatni sadržaji, pa nitko sigurno nije zažalio što se upustio u tu pivsku avanturu.