20.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Fantastičan uspjeh mladih plesača Ritma
F

Ne propustite

Erik Lugomerić i Ana Ciglar // Foto: ŠPK RitamProteklog vikenda održano je u Samoboru Prvenstvo Hrvatske u kombinaciji standardnih i latinsko-američkih plesova na kojem su nastupili najbolji plesni parovi iz cijele Hrvatske, a među njima i jedan plesni par ŠPK Ritam Koprivnica. Erik Lugomerić i Ana Ciglar natjecali su se u kategoriji mlađa mladež (12 i 13 godina).

U jakoj konkurenciji 14 najboljih parova iz cijele Hrvatske prošli su nakon otplesanog četvrfinala u 10 najboljih u polufinalu, a zatim nakon otplesanog polufinala ušli u finale u najboljih šest.
Obzirom da je riječ o PH u kombinaciji, u svakom se kolu plesalo svih deset plesova, pet standardnih (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox, quick-stepo) i pet latinsko-američkih (samba, cha cha cha, rumba, pasodoble i jive) zbog čega se Državno prvenstvo u kombinaciji smatra najtežim natjecanjem trenutno u Hrvatskoj.
Nakon što su u finalu po treći put otplesali sve plesove, u konačnom plasmanu osvojili su izvrsno četvrto mjesto.

Specifičnost državnih prvenstava u sportskom plesu je što u jednoj starosnoj kategoriji zajedno u konkurenciji plešu parovi iz svih kvalitativnih razreda, stoga je rezultat Erika i Ane još vrijedniji jer su bolji od njih bili jedino parovi koji imaju viši kvalitativni razred, a jedan takav par ostao je u plasmanu iza njih.

Ovaj je rezultat pokazatelj dobrog rada u klubu, te se od ovih mladih plesača, kao i od ostalih parova koji treniraju u klubu očekuje još mnogo dobrih rezultata.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×