24 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Sportski ples: Dva para ŠPK Ritam Koprivnica u reprezentaciji Hrvatske
S

Ne propustite

Nakon održanog Prvenstva Hrvatske u latinsko-američkim plesovima Neno Rojčević i Marina Tomac Rojčević u kategoriji veterana, te Erik Lugomerić i Ana Ciglar u kategoriji mladeži ostvarili su ogroman uspjeh, te ušli u reprezentaciju Hrvatske u latinsko-američkim plesovima.

PH u latinu održano je proteklog vikenda u Križevcima. Nastupilo je 85 plesnih parova iz 17 hrvatskih klubova. Iz ŠPK Ritam Koprivnica sudjelovala su četiri para.

Mlađi osnovci Vinko Sabolić i Laura Krog nakon odličnog plasmana na državnom u standardu u siječnju, ostvarili su dobar plasman i na državnom u latinu. U finalu su otplesali svoja tri plesa (samba, chc cha cha i jive) i u konačnom plasmanu osvojili četvrto mjesto.

Erik Lugomerić i Ana Ciglar na svom prvom državnom u latinu u kategoriji  mladeži osvojili su odlično sedmo mjesto. Iako im je za prolaz u finale u najboljih šest parova  nedostajalo vrlo malo, tek koji bod, mladi plesači mogu biti zadovoljni jer su svojim konstantnim dobrim rezultatima zaslužili mjesto u hrvatskoj reprezentaciji.

Neno Rojčević i Marina Tomac Rojčević (desno)Nikola Hanžek i Ivana Jug po prvi put su nastupili na državnom prvenstvu te zauzeli sedamnaesto mjesto u kategoriji starije mladeži u konkurenciji 20 parova. Kako se inače natječu u kvalitativnoj kategoriji D3 u kojoj plešu tri plesa, a u konkurenciji su imali petnaest parova koji se inače natječu u dvije kategorije višem rangu (svih pet plesova), ovo im je bilo dragocjeno stjecanje iskustva za buduće turnire u višim rangovima natjecanja.

Klupski veterani Neno Rojčević i Marina Tomac Rojčević ponovili su uspjeh sa PH u standardu, te i na ovom državnom u latinu osvojili srebrnu medalju. Iako su već na popisu reprezentacije u standardnim plesovima, ovim su se uspjehom uvrstili i u  hrvatsku reprezentaciju u latinsko-američkim plesovima.

Slijedeće natjecanje plesači imaju već  5. travnja, kad ih očekuje bodovni turnir u Lučkom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Imitiranje prirode

FOTO/VIDEO Dragicu permakultura vodi u sađenju vrta: Biljke štite jedna drugu, a imam i trik za puževe

Znate li što je permakultura? Dragica Strmečki iz Koprivnice sa sestrom Josipom ove je godine po prvi put posadila...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×