3.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zelena knjižnica

Fascinantan ptičji svijet brojnim fotografijama i zanimljivostima približio je Darko Podravec
F

Cilj ovih aktivnosti su podizanje svijesti javnosti o bioraznolikosti, ugroženosti vrsta i staništa, održivom razvoju i zaštiti okoliša; zaštita prirode i okoliša, zaštita divljih ptica i njihovih staništa kao i djelovanje na području znanstvenog i stručnog istraživanja flore, faune i staništa.

Ne propustite

Na prostoru Hrvatske stalno ili povremeno obitava oko 400. vrsta ptica. Fascinantan ptičji svijet u Knjižnici i čitaonici Fran Galović brojnim fotografijama i zanimljivostima približio je Darko Podravec u sklopu programa Zelena knjižnica.

Predstavio je trening prepoznavanja ptica koji se u Hrvatskoj provodio na više lokacija tijekom 2017. godine u organizaciji udruge BIOM u suradnji s norveškim sveučilištem Nord. Polaznici treninga su kroz terenski program i predavanja naučili prepoznavati hrvatske vrste ptica vizualno i auditivno, te stekli osnovna znanja o ornitološkim metodama istraživanja.

Predstavljeni su terenski izleti, uočene vrsta ptica i rezultati obuke polaznika. Cilj ovih aktivnosti su podizanje svijesti javnosti o bioraznolikosti, ugroženosti vrsta i staništa, održivom razvoju i zaštiti okoliša; zaštita prirode i okoliša, zaštita divljih ptica i njihovih staništa kao i djelovanje na području znanstvenog i stručnog istraživanja flore, faune i staništa.

Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije, Željka Kolar upoznala je prisutne s više projekata koji se provode na području naše županije a kojima je cilj zaštita prirode.

Ljubiteljima ptica posebno će se svidjeti postavljanje promatračnica za ptice na više mjesta, primjerice na Šoderici, na ušću Mure u Dravu i Čambinu te nabava opreme za promatranje ptica.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×