Fiskalizacija: Na koprivničkoj tržnici bez nepravilnosti

21:35h
0
Koprivnička tržnica // Foto: Koprivnica.net

Već jučer, prvog dana primjene fiskalnih mjera na tržnicama, koprivnički plac posjetili su inspektori Porezne uprave. Kontrola nije pronašla nepravilnosti kod obveznika fiskalizacije, doznajemo od rukovoditelja sektora komunalnih usluga u Komunalcu Petrice Koštića.

Većina prodavača na stolovima na zelenom dijelu tržnice registrirana je kao obiteljska poljoprivredna gospodarstva, a seljaci koji prodaju svoje proizvode nisu obveznici fiskalizacije odnosno ne moraju imati fiskalne blagajne.

Stoga su svi na tržnici, koji su mogli, iz sustava obrta prešli u sustav OPG-a. A onima na koje se odnosi fiskalizacija, da bi im to olakšao, Komunalac je na placu omogućio besplatan bežićni pristup internetu, ističe Petrica Koštić.

Rekao nam je da je ovog tjedna na tržnici u Koprivnici obavljen i nadzor Carinske uprave, koja također nije pronašla nepravilnosti.

A što se tiče fiskalizacije spomenimo još jedan podatak. Porezna uprava objavila je rezultate nadzora u cijeloj zemlji od početka godine odnosno početka primjene fiskalizacije. Koprivnica je pri dnu ljestvice nepravilnosti, te su one koštale privrememene zabrane rada samo desetero obveznika fiskalizacije, od njih ukupno 509 u državi.

Izvor: Radio Drava