koja kupovina

Fotka čovjeka s gas maskom ispred Plodina kod nekih izazvala bijes, kod drugih smijeh: Do sada ga nismo vidjeli s nikakvom maskom

Zar sam zbilja jedina koja tu vidi pravi primjer djelovanja i ponašanja "po preporukama Stožera", napisala je jedna gospođa.

12:10h
0
Foto: Branimir Rak

Fotografirao sam čovjeka s gas maskom u nedjelju navečer ispred Plodina u Ludbregu. Do sada ga nisam vidio ni s tom, ni bilo kakvom drugom maskom pa bih rekao da se šali, ispričao nam je autor fotografije Branimir Rak, dok je Ludbrežanin pod maskom htio ostati anoniman.

Objavom njegove fotografije na Facebooku dobio je brojne lajkove, a dok je jednima smiješno, drugi pak misle da tako nešto nije normalno.

“Sad može napraviti piling lica jer su mu se sve pore otvorile, a po količini u vrećici nije baš bil 5 min. u dućanu”, jedan je od komentara.

Druga pak gospođa piše: “Sramota koliko lajkova je dobila ova fotka. Zar sam zbilja jedina koja tu vidi pravi primjer djelovanja i ponašanja “po preporukama Stožera”, ali zato bez osobne savjesti i poštovanja. (ukoliko je slikano u nedjelju na večer….)”

Taj je pak komentar otvorio brojne rasprave o nošenju ili ne nošenju maski te štetnosti korone.

“Mislim da znam o kome je riječ na ovoj fotografiji, čovjek se sprda iz maski i ne želi ih nositi, pošto ipak mora u dućan, a bez njih nemre, našel je rješenje”, još je jedan u nizu komentara.

Kako god bilo, gas maska je privukla pozornost, a kako je muškarac ispod nje izdržao šoping, dok ostali jedva dišu ispod onih običnih, ne znamo ni mi.

Što je htio poručiti njenim nošenjem, je li riječ o svojevrsnom performansu ili ozbiljnosti nošenja maski, ostavlja na razmišljanje čitateljima.

čitam...