Za osmijeh djeteta u bolnici

FOTO Autor Malog ježa i zeke Boris Kralj malim pacijentima uljepšao boravak u bolnici

Boris Kralj, radijski voditelj i urednik emisija za djecu te autor slikovnice Mali jež i zeko, predstavio je mališanima ovu knjigu koja je, prema ocjeni dječjeg žirija na Interliberu, uvrštena u pet najboljih u Hrvatskoj.

14:52h
0
Podijeli objavu
Boris Kralj razveselio je mališane // Foto: DND Koprivnica, Podravski list

Obilježavajući Svjetski dan bolesnika, 11. veljače, kojim se podsjeća na prava koja imamo kao bolesnici, ali i zahvaljuje zdravstvenim radnicima na pruženoj skrbi, te Međunarodni dan darivanja knjiga 14. veljače, u koprivničkoj bolnici dr. Tomislav Bardek na odjelu Pedijatrije, održana je prva ovogodišnja aktivnost u  sklopu projekta „Za osmijeh djeteta u bolnici“.

Volonteri Društva naša djeca Koprivnica, uz pomoć osoblja Dječjeg odjela te partnera projekta Radio Koprivnice, nakratko su razveselili male pacijente i uljepšali im boravak u bolnici.

Boris Kralj, radijski voditelj i  urednik emisija za djecu te autor slikovnice Mali jež i zeko, predstavio je mališanima ovu knjigu koja je, prema ocjeni dječjeg žirija na Interliberu, uvrštena u pet najboljih u Hrvatskoj. Mali pacijenti pažljivo su poslušali priču i vrlo se zainteresirano uključili u razgovor s autorom.

Za osmijeh djeteta u bolnici // Foto: DND Koprivnica, Podravski list

Snimljena je i reportaža koja će se emitirati u dječjoj emisiji Različak iduće srijede na Radio Koprivnici.

Kao što i priliči Danu darivanja knjiga koji se održava pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”, Boris Kralj poklonio je Odjelu pedijatrije nekoliko svojih slikovnica koja će zasigurno razveseliti mališane za vrijeme boravka u bolnici.

Ovom akcijom Društvo naša djeca Koprivnica podsjetilo je i na nacionalnu kampanju „Čitaj mi“ kojoj je cilj promicanje glasnog čitanja i kvalitetnih slikovnica.

Druženje i čitanje s bolesnim mališanima // Foto: DND Koprivnica, Podravski list
Podijeli objavu