Tajni život dvorca Inkey

FOTO Buduća doktorica Anđelina: Bijesna sam na sustav i svijet oko sebe, na napućene usne, guzice i sise na selfijima i ovo je moj odgovor

15:30h
0
Anđelina je željela rasinjskom dvorcu udahnuti život // Foto: Tomislav Galešić

Željevši se narugati svim tim guzicama i sisama, napučenim usnicama i svim kriterijima ljepote, dvorac u Rasinji učinio mi se kao prikladno napušteno, iako poprilično nesigurno, mjesto za izbaciti sav taj bijes, ispričala nam je svoju priču Anđelina.

Nakon naše galerije i teksta o rasinjskom dvorcu Inkey u propadanju, u našu je redakciju došla još jedna zanimljiva galerija i motivirajuća pričica koja kazuje kako se i oštećenim stvarima može udahnuti život i kako nikada ne treba dići ruke.

– Pročitavši vašu zadnju objavu o tome kako rasinjski dragulj propada, poželjela sam vam poslati fotografije da vidite da on, ipak, i dalje živi – javila nam je Koprivničanka Anđelina Galešić (23), studentica medicine u Rijeci.

Ona je, kako kaže, sa svoje 23 godine bijesna na sve oko sebe i sistem po kojem ovaj svijet funkcionira te je ispušni ventil pronašla u umjetničkom izričaju.

Anđelina se želi zainatiti sustavu u kojem živimo // Foto: Tomislav Galešić
Anđelina se želi zainatiti sustavu u kojem živimo // Foto: Tomislav Galešić

– Bavim se studiranjem te svoje male medicine, no uz to slikam, plešem, hodam po prirodi, trčim kroz kukuruz. Nikad za sebe nisam mislila da ću se baciti u neke umjetničke vode, jer mi je to sve preestetski. Na umjetničko izražavanje inspirirao me dr. Naum Panovski koji je trenutno voditelj Poiesis Theatre Projecta u New Yorku – ispričala nam je mlada Anđelina.

Gospodin Naum došao je fotografirati zabačeno mjesto u Rijeci zvano Tprpedo, gdje je na kamenu pored mora zatekao Anđelinu kako čita knjigu. Djevojka mu se učinila zanimljivom pa ju je zatražio dozvolu da ju fotografira.

– Nakon pola sata počeli smo pričati o svemu, pa tako i mojem interesu za slikanje i fotografiju te mi je održao motivirajući govor koji me inspirirao na niz pothvata dosad, ali koji su još uvijek u tajnosti – postaje sve zanimljivija naša sugovornica i model.

Narugala se selfijima, guzicama i sisama // Foto: Tomislav Galešić
Narugala se selfijima, guzicama i sisama // Foto: Tomislav Galešić

S početkom semestra, Anđelina se ponovno razočarala u sustav, počela je bijesniti i gubiti motivaciju za medicinu pa je, kako kaže, počela smišljati ideje kako se zainatiti sustavu u kojem živimo.

Iako je Rijeka je uvijek prvi grad za počinjanje nečeg takvog, nažalost, loše okolnosti bolesti Anđelinu su vratile u rodnu Koprivnicu gdje je trebala obitelj da ju motivira ustati iz kreveta.

– Hvala im, najbolji su ljudi na svijetu, uspjela sam se dići iz kreveta nakon nekoliko dana gledanja Instagrama i svih tih selfija, guzica i sisa te sam teškom mukom izvukla brata iz kreveta jer čovjek vodi lijep socijalan život pa ga je teško probudit ujutro prije 10 – priča nam inatljiva i hrabra Anđelina o rađanju njene ideje.

Revoltirana Anđelina // Foto: Tomislav Galešić
Revoltirana Anđelina // Foto: Tomislav Galešić

– Željevši se narugati svim tim guzicama i sisama, napučenim usnicama i svim kriterijima ljepote, dvorac u Rasinji učinio mi se kao prikladno napušteno, iako poprilično nesigurno, mjesto za izbaciti sav taj bijes – ispričala nam je svoju priču Anđelina koja krasi  fotografije svojega brata, Tomislava Galešića.

– A ja… Ja sam samo lutka koja svijetu želi pokazati da lajkovi na Instagramu i Facebooku nisu mjerilo standarda života i ljepote. Ljepota dolazi iznutra, a ovaj svijet će i dalje pokretati ljubav, samo treba otvoriti oči – viđenje je svijeta ove zanesene 23-godišnjakinje koja još uvijek (zasad) vjeruje u ideale.