12. Dan povrća

FOTO Centar grada preplavili štandovi s domaćim povrćem

16:00h
0
Foto: Matija Gudlin

Manifestacija Koprivničko-križevačke županije, 12. po redu Dan povrća, održala se danas na Zrinskom trgu u Koprivnici, a program manifestacije počeo je u 9.30 ujutro.


U sklopu manifestacije održala su se predavanja u HGK Županijskoj komori Koprivnica, obišlo se pokusno polje Razvoja poljoprivrede Podravke na Danici u Koprivnici, a točno u podne proglašen je najljepše uređeni izlagački prostor, kojeg se biralo između 40-ak različitih izlagača koji su u Koprivnici predstavili svoje proizvode i gospodarstva.

Također, podijeljene su i zahvalnice za sudjelovanje na manifestaciji.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren rekao je kako je kako je zadovoljan cjelokupnom manifestacijom, kao i dobrim raspoloženjem koje je jutros vladalo u gradu te lijepim vremenom koje nas je poslužilo.

Također, spomenuo je i probleme s kojima se susreću poljoprivredni proizvođači, ali je istaknuo kako se u povrtlarskom sektoru oni ipak nešto lakše rješavaju.

Povrtlarski sektor jest opterećen problemima s kojima je opterećen i cjelokupni sektor agrara, ali moje je mišljenje da je zapravo komponenta nekakvog individualnog rada puno prisutnija u tom sektoru, a to je onda garancija da se neki problemi ipak lakše rješavaju nego kod onih proizvodnji koje dominantno ovise o sustavu – izjavio je Koren te dodao kako će i dalje, u okviru onih mogućnosti koje regionalna samouprava ima, nastaviti podržavati i sufinancirati ovakve vrste sajmova i manifestacija.

Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Darko Sobota, također je jako zadovoljan ovogodišnjim, kao i svakim dosad održanim Danom povrća te je izjavio – Ovakve gužve koje jesu zapravo su i garancija da su posjetitelji ovog sajma zadovoljni i da je interes koji pokazuju za domaće proizvode i proizvođače s područja naše županije velik.

Kao što je već spomenuto, na sajmu je svoje proizvode i gospodarstva izlagalo 40-ak proizvođača, a gospođa Marija iz OPG-a AGROPOVRĆE, čija se obitelj poljoprivrednom proizvodnjom bavi već gotovo 17 godina, rekla je kako je situacija dosta teška, ali ih ljubav prema tome što rade stalno gura dalje.

Nakon proglašenja najljepše uređenog štanda, treće mjesto pripalo je Gašparov Ljubici, drugo mjesto zauzeo je Mijo Popović, dok je najljepše uređenim štandom proglašen onaj OPG-a Turčić, vlasnika Josipa Turčića iz Novog Virja.

Proizvođač Turčić, koji sa svojom obitelji već 20 godina proizvodi kukuruz šećerac, ponosan je na ovo lijepo priznanje.

– Tu na manifestaciji sam treću godinu za redom i zadovoljan sam. Uvijek dovezem nešto više robe da odrasli i djeca mogu probati, bolje tako nego da doma propadne – ispričao je Turčić.

čitam...