18.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dani otvorenih vrata udruga

FOTO Članovi Udruge Latice prikazali tkanje krpenih tepiha te pričali o aktivnostima koje provode
F

Gosti su doznali kako članovi vode dnevnike o tome kako provode dane u Udruzi, kako uskoro planiraju na ljetovanje, a posebno je zanimljiv bio prikaz tkanja krpenih tepiha.

Ne propustite

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice Koprivnica, odražala je u četvrtak Dan otvorenih vrata.

Uvijek veseli i kreativni članovi i vodstvo Udruge pričali su o svojim aktivnostima, koje se provode kroz Klub Latica, Igraonicu Dodir i Mlađi klub Naši anđeli.

Gosti su doznali kako članovi vode dnevnike o tome kako provode dane u Udruzi, kako uskoro planiraju na ljetovanje, a posebno je zanimljiv bio prikaz tkanja krpenih tepiha čime se bave u okviru projekta o očuvanju kulturne baštine.

Vrijedno rade tijekom cijele godine, uz pomoć voditeljica programa Nevenke Fuchs i Josipe Rasinec koje nesebično ulažu svoje vrijeme i ljubav u podizanje kvalitete života članova.

Povodom Dana otvorenih vrata udruga koji organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici, župan Darko Koren, v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić te dosadašnja predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić posjetili su Latice.

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice djeluje od 1967. godine nastala je kao društvo stručnjaka s ciljem što bolje skrbi za osobe s intelektualnim teškoćama, a postupno je prerasla u roditeljsku Udrugu te konačni današnji oblik dobiva 1987. godine od kada kontinuirano djeluje i Klub Latica.

Cilj Udruge je okupljanje djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s intelektualnim oštećenjem, njihovih roditelja, skrbnika i stručnih osoba sa svrhom poboljšanja kvalitete života ostvarivanja prava osoba s invaliditetom, organiziranja pružanja međusobne pomoći članovima Udruge na području Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, na temelju dobrovoljnosti članova.

Svoje članove žele socijalizirati i osposobiti ih za samostalni život te tako provode brojne aktivnosti, primjerice školu kuhanja, kreativne radionice i radionice samozastupanja, odlaze na izlete te obrađuju vrt. Također osiguravaju rehabilitaciju za svoje članove, posebno za djecu s teškoćama u razvoju, kao i terapijsko jahanje te plivanje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

UPRAVO Muškarac nožem na smrt izbo starijeg, ženu razrezao, u bolnici je

​Kako upravo doznajemo, danas  oko 17.25 sati dogodilo se strašno ubojstvo. Naime, policija navodi kako se ubojstvo dogodilo u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×