6.5 C
Koprivnica
Subota, 2. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TJEDAN CRVENOG KRIŽA

FOTO Članovi Županijskog interventnog tima dobili zahvalnice za pomaganje na potresom pogođenim područjima
F

U gotovo četiri mjeseca, iz Koprivničko-križevačke županije je kroz 51 dan na terenu bilo ukupno 30 osoba. Kumulativno gledajući, imali su 61 volontera koji su odradili 225 dana.

Ne propustite

U sklopu obilježavanja Tjedna Crvenog križa, Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije priredilo je prijem za članove Županijskog interventnog tima koji imaju najviše volonterskih sati u pomaganju stanovništvu Petrinje, Siska i Gline pogođenima katastrofalnim potresom krajem prošle godine.

Prijem je održan u restoranu Štagelj, a okupljenim volonterima ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Adela Sočev uručila je zahvalnice Hrvatskog Crvenog križa za iskazanu humanost i solidarnost prema stanovništvu potresom pogođenih područja.

Kao članovi Županijskog interventnog tima, na terenu su bila 22 zaposlenika i volontera GDCK Koprivnica, dva volontera iz GDCK Križevci i šest volontera iz GDCK Đurđevac. U razdoblju od 29. prosinca 2020. do 16. travnja 2021. godine volonteri su sudjelovali u pomoći kod podjele hrane i higijene te sortiranju humanitarne pomoći na potresom razrušenom području.

Volonteri su aktivnosti provodili u kampovima u Petrinji i Glini, a veliki dio poslova obavili su obilaskom ugroženih osoba i obitelji na terenu. Više su puta boravili na terenu u ispomoći stanovnicima pogođenima potresom. U gotovo četiri mjeseca, iz Koprivničko-križevačke županije je kroz 51 dan na terenu bilo ukupno 30 osoba. Kumulativno gledajući, imali su 61 volontera koji su odradili 225 dana.

Od toga su 22 osobe iz Koprivnice, pa je tako GDCK Koprivnica imao ukupno 44 volontera i zaposlenika koji su u deset smjena bili 41 dan na terenu, odnosno kumulativno su volontirali 146 dana na potresom pogođenom području.

Na kraju zahvaljuju svim volonterima u ime svih onih nepoznatih ljudi kojima su pomagali kad njim je bilo najteže.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Propisno je kažnjen

Drama u podravskom kafiću, Mladen ušetao i poručio vlasnici: “Ja sam ubica, raznijet ću vas bombom!”

"Doći ću s bombom koja će vas raznijeti. Ja sam bio u zatvoru, ja sam ubica!", poručio je  54-godišnji...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×