Međunarodni dan volontera

FOTO Diljem županije volonterima sudionicima izbjegličke krize dodijeljene zahvalnice

11:40h
0
Koprivnički volonteri za izbjegličke krize // Foto: koprivnica.hr

Adela Sočev istaknula je da je na ovom području posao odrađen izuzetno kvalitetno, zahvaljujući više od 250 volontera koji su s područja Gradskog društva CK registrirani u Crvenom križu. Pridružili su im se i volonteri s područja Đurđevca, Križevaca i iz cijele županije te su i oni dobili iste zahvalnice Crvenog križa.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, jučer su u prostorijama koprivničkog Gradskog društva Crvenog križa v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić i ravnateljica GD CK Adela Sočev, uručili zahvalnice koprivničkim volonterima  koji su sudjelovali u izbjegličkoj krizi u rujnu i listopadu prošle godine, a isto je učinjeno i u Križevcima.

– Danas se prisjećamo izbjegličke krize u kojoj smo svi zajedno sudjelovali prošle godine od 18. rujna do 16. listopada, a koja je potrajala i nakon toga. Naši su zaposlenici i volonteri sudjelovali u izbjegličkom kampu u Slavonskom Brodu sve do travnja, gdje su također pružali pomoć izbjeglicama – rekla je ravnateljica GD CK Adela Sočev, dodavši da je kroz Botovo prošlo 135 tisuća izbjeglica.

Isto tako, istaknula je da je na ovom području posao odrađen izuzetno kvalitetno, zahvaljujući više od 250 volontera koji su s područja Gradskog društva CK registrirani u Crvenom križu. Pridružili su im se i volonteri s područja Đurđevca, Križevaca i iz cijele županije te su i oni dobili iste zahvalnice Crvenog križa.

Adela Sočev predstavila je krizne ruksake // Foto: koprivnica.hr
Adela Sočev predstavila je krizne ruksake // Foto: koprivnica.hr

A. Sočev na svečanosti je, također, predstavila novi ruksak Hrvatskog Crvenog križa za slučaj izvanrednih kriznih situacija koji sadržava osnovne artikle nužne za prve trenutke nakon kriznog događaja, a volonterima se obratio i v.d. gradonačelnika.

–Hvala svim volonterima Crvenog križa, vatrogascima, Podravki i svim tvrtkama s područja Koprivnice koje su se uključile. Hvala vam što smo i u toj situaciji pokazali da je Koprivnica grad jednog velikog srca, velike solidarnosti  i koji je u svakom trenu spreman dati  sve od sebe da omogući  priliku, nadu i optimizam svima onima kojima možda život u startu ili nekoj fazi ne daje jednake prilike za razvoj i ne daje jednake mogućnosti. To je veliki uspjeh svih vas te našeg grada, i zato smo ponosni na sve vas – istaknuo je Jakšić i čestitao svima Dan volontera.

Zahvalnice su se dijelile i u Križevcima // krizevci.hr
Zahvalnice su se dijelile i u Križevcima // krizevci.hr

U Križevcima su, pak, volonterima zahvalili potpredsjednik križevačkog GD Milenko Jelača i ravnateljica Đurđica Trbus, te gradonačelnik Branko Hrg sa svojim zamjenicima.

– Barem na ovaj dan potrebno je zahvaliti ljudima koji osim za svoj posao, školovanje i obitelj, pronalaze vremena da daruju dio sebe i svojeg vremena drugima, kada im je to najpotrebnije. Hvala vam što prenosite i širite duh volonterizma doprinoseći time stvaranju boljeg društva – Hrgove su riječi.

Ovogodišnji Međunarodni dan volontera obilježava se pod sloganom „Volontiram – mijenjam svijet. Glasnije za humanost.“