mali problemi

FOTO Dječica iz Ždale nemaju se gdje igrati i ‘ispuhati’, no načelnik Milinković najavljuje: Gradimo novo, moderno opremljeno dječje igralište

Prošle godine 'nestao' je tobogan, a ove godine i ostale sprave. 

16:00h
0

Ždala, naselje koje spada pod općinu Gola, trenutno nema dječje igralište. Dvadesetak djece nema se gdje igrati ni ići ‘ispuhati’, a jedan od roditelja požalio nam se kako su sprave prije više mjeseci ‘nestale’ s igrališta. Prošle godine ‘nestao’ je tobogan, a ove godine i ostale sprave.

– Mala djeca se nemaju gdje igrati, nema nijedne sprave. Prije ih je bilo, ali s godinama je nestajalo. Već dvije godine ničeg nema. Bilo je većih, manjih ljuljački, tobogana, kozlića, bilo je uže, vrtuljak, klackalice i drugo. Jednostavno se danas nemaju gdje igrati. Što se tiče novog igrališta, rekli su da će ga napraviti, ali ta priča traje već dvije, tri godine – rekao nam je osjetno tužni mještanin Ždale koji je htio ostati anoniman.

Nazvali smo načelnika Stjepana Milinkovića kako bi nam objasnio u čemu je stvar.

– Igralište se nalazi pored osnovne škole, a ono nije bilo po pedagoškim standardima te je uklonjeno zbog zaštite djece. Budući da nije po standardima, netko se mogao ozlijediti, pazili smo da se to ne dogodi. Mi u Ždali gradimo novo, moderno, opremljeno dječje igralište preko LAG-a Podravina. Prošao nam je projekt, ono će biti pokraj crkve. Radimo za mlade, izjednačili smo broj rođene djece s brojem umrlih, gradimo i opremamo vrtiće, ne bismo makivali dječja igrališta – izjavio je načelnik Gole Stjepan Milinković.

Ždalska dječica još će malo pričekati na svoje igralište i sprave, ali kad ono dođe sigurni smo da će mještani okolnih općina poželjeti da i oni imaju takvo.

čitam...
Loading...