Školski medni dan

FOTO Đurđevački prvašići učili o pčelama i važnosti meda

Cilj projekta je potaknuti stvaranje zdravih prehrambenih navika.

13:50h
0
Foto: djurdjevac.hr

Osnovna škola Đurđevac, u suradnji s Gradom Đurđevcom i pčelarima, organizirala je podjelu staklenki meda domaćih pčelara te edukativnih slikovnica. Poklon je to od Hrvatske poljoprivredne agencije u sklopu programa Školski medni dan i promocija hrvatskih pčelinjaka.


Podjelom meda pčelari su obilježili dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.

Učitelji prvih razreda održali su edukativne radionice o značaju pčelarstva te informirali učenike o važnosti meda i njegovim nutritivnim vrijednostima. Osim uživanja u slatkom doručku, najmlađi su mogli saznati gdje pčele žive, kako se proizvodi med i što rade pčelari.

Svrha provedbe Programa je podizanje svijesti djece od rane dobi, o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda te ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji, posebice zbog održavanja ekološke ravnoteže i biološke raznolikosti, jer 84 % biljnih vrsta i 76 % proizvodnje hrane u Europi ovisi o oprašivanju koje obavljaju domaće i divlje pčele.

Cilj projekta je potaknuti stvaranje zdravih prehrambenih navika.

– Nastojimo promovirati zdrave prehrambene navike te dobrobit meda koji kao nepresušni izvor minerala, vitamina, antioksidansa, energije i regenerativnih tvari igra važnu ulogu u životu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

čitam...