FOTO Đurđevčan Martin Mahović u Csurgu prezentirao svoj fantastični put u Egipat

Osim znamenitosti, predstavio je lokalnu gastronomiju i način života Egipćana izvan velikih turističkih središta.

14:47h
0
Foto: Grad Đurđevac

Povodom obilježavanja 1000. obljetnice grada Csurga organizirane su brojne manifestacije i programi. Jedan od njih je i putopisni program Svjetski putnici, u sklopu kojeg je u Csurgu gostovao predstavnik Grada Đurđevca Martin Mahović.


Prezentirao je svoje putovanje u Egipat u trajanju od 21 dana na kojem je sudjelovao kao član Planinarskog društva Borik. Tako je zainteresiranim slušateljima predočio noćni uspon na Sinaj i doživljaj izlaska sunca, jedrenje po rijeci Nil i posjet nubijskom selu, piramide iz Gize, prolazak Dolinom kraljeva, hram kraljice Hatšepsut, Memnonove kolose, aheološki lokalitet Abu Simbel, uspon na svetu Katarinu i posjet jednom od najstarijih manastira na svijetu, manastiru svete Katarine iz šestog stoljeća te mnoge druge destinacije kojima je predstavio bogatu povijest Egipta.

Osim znamenitosti, predstavio je lokalnu gastronomiju i način života Egipćana izvan velikih turističkih središta, što je slušatelje posebno zaintrigiralo. Zanimljivim predavanjem dočarao je svoje impresije s putovanja te sve zaokružio prekrasnim fotografijama i suvenirima.

čitam...