2.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
francuska

FOTO Đurđevčanin Erdec zajedno s Ludbrežanima Vargom i Vugrincom sudjeluje na trkačkom mega događaju Ultra-Trail du Mont-Blanc
F

Utrka UTMB prolazi kroz tri države - Francusku, Italiju i Švicarsku, a na njoj sudjeluje 2000 volontera, 180 liječnika volontera i 18 općina kroz koje utrka prolazi.

Ne propustite

Na trkački mega-događaj Ultra-Trail du Mont-Blanc, na kojem od 27. kolovoza do 2. rujna na sedam različitih utrka sudjeluje oko 10.000 trkača, u srijedu navečer zaputili su se i trkači iz Podravine – Mario Erdec iz Đurđevca te Igor Varga i Zenil Vugrinec iz Ludbrega. Oni će se natjecati kao dio varaždinskog kluba SRD 315 Sjeverozapad na utrci dugoj čak 170 kilometara sa 10.000 metara vertikalnog uspona.

Na najduljoj utrci sudjelovat će 2300 trkača, od kojih sedam iz Hrvatske. Čak pet njih je iz varaždinskog kluba SRD 315 Sjeverozapad s Varaždinkom Jelenom Sekelj kao jedinom ženskom predstavnicom iz Hrvatske.

U Europi ima i dužih utrka, ali Ultra-Trail du Mont-Blanc je poseban izazov. Teren je tehnički vrlo zahtjevan s kamenjem, oštrim usponima i spustevima, dok su vremenski uvjeti planinski. Ruta utrke čini krug oko Mont Blanca i uglavnom prati planinarsku rutu Tour du Mont-Blanc, koju planinari obično prijeđu između sedam do devet dana. Veći dio staze je iznad 2000 metara nadmorske visine i trči se u različitim vremenskim uvjetima. Radi se o izuzetno dugoj planinskoj utrci u kojoj trkači prolaze brojnim visokogorskim prijevojima, kroz rijeke, glečere i surov teren te desetak planinskih vrhova.

Većina natjecatelja na stazi provede dvije noći, budući da je vremenski limit završetka utrke 46 sati i 30 minuta. Kolovoz na području oko masiva Mont-Blanc može biti vruć, s temperaturama iznad 30 stupnjeva, ali i vrlo hladan. Posebno na visinama iznad 2000 metara, gdje temperature mogu biti i do minus deset stupnjeva, s kišom, nevremenom i snijegom. Za sada su najave padalina tek za prvi dan utrke, a snijega će po vrhovima vjerojatno biti.

Utrka UTMB prolazi kroz tri države – Francusku, Italiju i Švicarsku, a na njoj sudjeluje 2000 volontera, 180 liječnika volontera i 18 općina kroz koje utrka prolazi.

Po dolasku u Chamonix u srijedu, naša ekipa u četvrtak ima registracije i provjeru opreme. Start utrke je u 18 sati, dok ih cilju očekujemo u nedjelju ujutro.

Napredak Đurđevčana i Ludbrežana može se pratiti na linku https://utmbmontblanc.com/en/live/utmb. Mario Erdec je broj 2530, Igor Varga 2331 i Zenil Vugrinec 1932. Tri dečka u njihovoj pratnji istu su utrku završila proteklih godina u roku od 44:30 sati do 45:30.

Tekst: Jelena Sekelj, Martina Maloča

Foto: Martina Maloča
Foto: Martina Maloča
Foto: Martina Maloča
Foto: Martina Maloča
Foto: Martina Maloča
Foto: Martina Maloča
Foto: Martina Maloča
Foto: Martina Maloča
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pet plus

Predivna dama haljinicom istaknula savršenu liniju i pozirala nam za čistu peticu!

Ne znamo što točno ova predivna dama fotografira, ali znamo da je za nas namjestila savršenu pozu za fotku! Potpuno...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×