PRAONICA RUBLJA I ZGRADA PAVILJONA

FOTO Dvije zgrade koprivničke bolnice proći će temeljitu obnovu, dnevna bolnica privodi se kraju, Devčić: Očekujemo veliku uštedu energije

Tijekom obilaska zgrade paviljona, na kojoj se u ovome trenutku obavljaju radovi što možete vidjeti na priloženim fotografijama, Devčić je objasnio kako je riječ o multifunkcionalnom objektu koji će znatno rasteretiti centralnu bolničku zgradu i koja će olakšati pristup pacijentima.

12:08h
0

Potpisani su ugovori o energetskoj obnovi zgrade praonice rublja i zgrade paviljona Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek. Ravnatelj bolnice Mato Devčić kazao je kako je proces pokrenut prije godinu i pol dana. Tijekom tog vremena putem javne nabave izabrana je križevačka tvrtka Radnik d.d. koja će izvoditi radove vrijedne ukupno 23.363.000 kuna, a trajat će deset mjeseci.

Spomenute zgrade proći će temeljitu objavu, i to fasade, rasvjete, stolarije, klimatizacije i ventilacije, provodit će se rekonstrukcija bolničkog bazena te zamjena postrojenja praonice rublja stare 40 godina.

– Provedbom projekta očekujemo značajne uštede energije i unapređenje procesa zbrinjavanja i pranja rublja opće bolnice, što će otvoriti nove poslovne mogućnosti tog segmenta – kazao je Devčić, podsjetivši kako je sada u realizaciji projekt dnevnih bolnica vrijednosti 47 milijuna kuna, čime se dolazi do ukupnih financijskih aktivnosti od 70 milijuna kuna sufinanciranim iz EU fondova.

Foto: Ivan Balija
Mato Devčić // Foto: Ivan Balija

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, uz kojega su prisustvovali zamjenik Ratimir Ljubić i pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Željka Koluder Vlahinja, naglasio je kako se aktivnostima pokazuje smjer u kojemu ide zdravstveni sustav županije, pri čemu je hrvatsko zdravstvo, kaže, opterećeno problemima.

– Ovo je primjer koji ukazuje da se i u tim okolnostima može na kvalitetan način upravljati. Ravnatelj je spomenuo investicije, to je zbilja velik iznos. Dnevna bolnica ide kraju, a novi objekti dokazuju usmjerenje prema energetici kao sastavnom dijelu gospodarenja javnim sustavima. Godina 2019. i 2020. razdoblje su velikog investicijskog ciklusa u zdravstveni sektor – izjavio je župan.

Foto: Ivan Balija
Darko Koren // Foto: Ivan Balija

Podsjetio je na projekte energetske obnove Zavoda za hitnu medicinu, zatim projekt Pozdrav kojim je poboljšana primarna zdravstvena zaštita, a tu su i unapređenje specijalističko konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu te nabava četiri vozila hitne pomoći.

– Sve to govori koliko je zdravstveni sektor bitan, usudio bih se reći najbitniji, iako Županija u temelju upravlja sustavom obrazovanja. Najveći dio aktivnosti i proračuna troši se na taj sektor, ali u novije izuzetno puno i u zdravstveni – zaključio je.

Foto: Ivan Balija
Mirko Habijanec // Foto: Ivan Balija

Ispred tvrtke Radnik d.d. bili su predsjednik Uprave Mirko Habijanec te član Uprave Mario Biljan.

– Drago nam je što nam je ukazano povjerenje. Veselimo se svakom ugovoru i poslu. Radimo dosta bolnica, ovo nam nije prvi takav zahvat. Rok je desetak mjeseci – kazao je Habijanec.

Tijekom obilaska zgrade paviljona, na kojoj se u ovome trenutku obavljaju radovi što možete vidjeti na priloženim fotografijama, Devčić je objasnio kako je riječ o multifunkcionalnom objektu koji će znatno rasteretiti centralnu bolničku zgradu i koji će olakšati pristup pacijentima. Za kraj je kazao kako će građanski radovi na projektu dnevnih bolnica biti gotovi tijekom veljače, a završetak projekta i njegovo financijsko zaokruživanje do ljeta. U tom terminu bit će upriličeno svečano otvorenje, iako će neki segmenti u akutnom bolničkom dijelu već tada raditi, kao što je odjel pedijatrije.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

čitam...