24.6 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO // EP u streljaštvu: Ivanu su od medalje dijelile nijanse
F

Ne propustite

Nakon što je članica Streljačkog športskog kluba Podravka Ivana Babić u srijedu ostvarila plasman na 16. mjesto na Europskom prvenstvu za juniorke u disciplini ISSF zračna puška, iz danskog grada Odensea javio nam se njen trener Renato Kovačić.

– Organizacija prvensta je dobra, sve je u skladu sa ISSF pravilima. Dvorana u Odenseu je nova, u stvari je riječ o velikom sportskom centru s hotelom i kongresnom dvoranom te sportskom dvoranom s pomoćnom dvoranom.

Konkurencija u streljaštvu je izuzetno velika, već i sam nastup mlade Koprivničanke Ivane Babić velik je uspjeh.

Ivana Babić bila je 16. na EP– Nakon što se moraju zadovoljiti rezultatske norme koje su propisane na nivou hrvatske za juniorke, potrebno je tada ući među najbolje tri juniorke na nacionalnom nivou koje onda konkuriraju za plasman na Europsko prvenstvo, na kojem pravo nastupa stječe najboljih 80 juniorki iz svih europskih zemalja. U Danskoj se natjecalo 80 juniorki iz 40 europskih država.

Možda nekome 16. mjesto koje je osvojila Ivana neće izgledati kao dobar rezultat, no o plasmanu zapravo odlučuju nijanse.

– Konkurencija na samom prevenstvu kod juniorki je prestrašna, evo kod rezultata reprezentacije razlika u poretku između prve i desete reprezentacije je samo oko 3 kruga, a hrvatskoj je reprezentaciji nedostajalo samo 2,1 krug za osvajanje medalje. Što se tiče konkurencije među juniorkama pojedinačno, dovoljno je reći da je svaka od prvih 25 plasiranih juniorki u stanju osvojiti medalju. O tome odlučuju sitne nijanse, reklo bi se trenutna sreća, ukoliko ovdje i ima sreće – naglasio je Kovačić.

Grad Odense poznat je kao mjesto rođenja pisca dječjih priča Hansa Christiana Andersena, a cjelokupna turistička ponuda grada vodi se oko priče o Andersenu. Danske televizijske kuće i Eurosport su vrlo dobro popratili ovo prvenstvo, a i stanovništvo Odensea i Danske je poprilično napunilo dvoranu.

{vsig}sport/ostalo/02-2013/ivana-babic{/vsig}

Fotografije: Renato Kovačić

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zrinski trg

[FOTO/VIDEO] PREKRASNO PRIJEPODNE! Koprivnička špica puna veselja, sunca i odličnih kombinacija

Prekrasno i toplo prijepodne mnogi Koprivničani iskoristili su za odlazak u grad. Neki su prošetali Zrinskim trgom, neki su se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×