Za kraljevski užitak

FOTO Evo kako je bilo na predstavljanju novog piva

18:00h
0
Predstavljanje Kraljevskoga Pana - restoran Štagelj // Foto: Mario Kos
Predstavljanje novog kraljevskog piva // Foto: Mario Kos

U koprivničkom restoranu Štagelj u četvrtak se na svečanom predstavljanju novog piva, Pana Kraljevskog, okupio velik broj poznavatelja i zaljubljenika u ovo piće.

Druženje nije moglo proći bez kralja i kraljice te kraljevskog kuhara pa su tako i svi gosti imali pravi kraljevski tretman.

Riječ je o novom crvenom pivu iz Pan obitelji, koje je prvi put spravljeno u čast posjeta danskog kraljevskog para Carlsbergovoj pivovari u Koprivnici 2014. godine. Tako je Pan Kraljevski postao jedino hrvatsko pivo pripremljeno za živućeg monarha, dansku kraljicu Margaretu II.

– Konačno imamo Kraljevski Pan, a riječ je o fantastičnom pivu, ljudi ga vole, kao i njezino dansko visočanstvo, Koprivničanci, ali i svi Hrvati – rekao je tom prilikom Martin Best, direktor marketinga Carlsberga.

Proizveden je od dvije vrste hmelja i dvije vrste slada. Uz visoku kvalitetu, istančanu aromu i prepoznatljivu crvenu kraljevsku boju, Kraljevski Pan iznova dokazuje tradiciju i majstorstvo koprivničkog kraja.

– U proces kreiranja vizualnog identiteta piva, njegove etikete i kutije, uključili smo i koprivničkog slikara Ivana Andrašića koji je ilustrirao različite faze proizvodnje piva u maniri hlebinske škole naivnog slikarstva, tipične za Podravinu – rekla je Petra Švarc iz odnosa s javnošću Carlsberga Croatia.

Kako je bilo na druženju, pogledajte u našoj fotogaleriji.