Avantura na Dravi

FOTO/VIDEO Građani na projekciji filma Opstanak naučili zašto nije dobro konzumirati halucinogene biljke i kako preživjeti u divljini

Glavni zaplet dogodi se u trenutku kada Moko uzme sjemenke biljke Hužjak, koje imaju halucinogena svojstva i upadne u nevolje.

16:02h
0
Opstanak: Preživjeti Dravu // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Robert Markovčić Moko sad već poznati avanturist, ljubitelj prirode i legendi početkom godine najavio je projekt u kojem će na zabavan način educirati javnost o životu u prirodi i preživljavanju na onome što šuma i rijeka pruža čovjeku.

Nakon nekoliko mjeseci priprema i produkcije, s budžetom od nula kuna, snimljen je film Opstanak: Preživjeti Dravu.

Danas se u opuštenoj atmosferi kina Velebit održala projekcija ovog filma kojem je primarna svrha edukacija.

Kako uloviti i spremiti ribu i žabe, koje biljke su jestive, a koje halucinogene i na što sve treba pripaziti ako se nađete u netaknutoj prirodi kroz pomalo humorističan način objasnio je Moko, ekscentričan stručnjak za preživljavanje.

Glavni zaplet dogodi se u trenutku kada Moko uzme sjemenke biljke Kužnjak, koje imaju halucinogena svojstva i upadne u nevolje.

Nekoliko tjedana preživljavanja na Dravi, odolijevanje vremenskim prilikama i neprilikama, hranjenje onime što priroda daje i spavanje pod vedrim nebom snimljeni su u suradnji s Damjanom Kolarekom, a u filmu su korištene i snimke Gorana Šafareka.

Moko je aktivan na društvenim mrežama, a na Youtube kanalu možete pratiti njegove avanture. Svi posjetitelji na poklon su dobili pravu pračku koju mogu koristiti u vlastitim avanturama.