14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
VAPI ZA OBNOVOM

FOTO Igralište na “Štrosu” u katastrofalnom je stanju, popucani asfalt, potrgani koševi… Golubić: Tijekom proljeća planiramo ga obnoviti
F

Stanovnici ovog kvarta čini se imaju za pričekati još par mjeseci i vidjeti kako su ovu kozmetičku promjenu zamislili u gradskoj upravi

Ne propustite

U Koprivnici su se unazad većeg ili manjeg broja godina dogodili određeni pomaci što se tiče obnove rekreativnih okupljališta naših sugrađana, no jedno igralište kao da je zaboravljeno.

Još je 2007. godine izgradnjom nove Gimnazije na tom području grada niknulo veliko i opremljeno igralište. Na području centra u sklopu velike revitalizacije gradskog parka otvoreno je igralište kod Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, pa je i taj kvart dobio rekreativno okupljalište.

I koprivničke su Taraščice izgradnjom dvorane Osnovne škole Đuro Ester dobile novo vanjsko igralište, iako nešto manjeg kapaciteta nego je ono bilo ranije.

Kao što je vidljivo iz ovih primjera, ovaj se tip infrastrukture koji osim školaraca u rekreativne svrhe koriste i stanovnici pojedinih kvartova uglavnom obnavljaju u okviru obnova ili izgradnja škola. No, ima i onih igrališta koja nisu dio takvih kompleksa, te se nalaze u dijelovima grada gdje nema obrazovnih ustanova.

Jedno takvo je na “Štrosu”, odnosno u ulici J.J. Strossmayera koja kao mini kvart, a sa susjednim Trgom kralja Zvonimira, čini jedan od gušće naseljenih kvartova u Koprivnici. Samim time i velik broj mladih živi u ovom kvartu, a igralište koje im je trenutno na raspolaganju, blago je rečeno, u katastrofalnom stanju.

Igralište J.J. Strossmayera
Otužno igralište na “Štrosu” // Foto: Denis Košćak

Dotrajali asfalt, koševi za košarku u raspadnom stanju, jedan gol za nogomet, iako je ta igra zamišljena kao igra na dva gola, i poprilično neuredan okoliš dio su trenutne vizure ovog igrališta.

Pored njega nalazi se i odbojkaško igralište koje ljeti svakodnevno okuplja velik broj zaljubljenika u taj sport s trenutno postavljenom mrežom koja je u raspadu. Tijekom ljetnih mjeseci ovdje se mogu vidjeti radnici Komunalca koji ovo igralište i uređuju od zarasle trave, što svakako treba pohvaliti.

Uskoro možda i neki pomaci

Da se možda u ovom dijelu grada planira nešto promijeniti dala je naslutiti nedavna sadnja drveća od strane Komunalca upravo pored spomenutog igrališta, a kako se čini proljeće donosi i neke nove pomake.

– Tijekom proljeća planirana je zamjena svih dotrajalih dijelova igrališta i urbane opreme oko istog, kao i postavljanje dodatnog gola – u kratkoj nam je izjavi rekao pročelnik Tomislav Golubić.

Stanovnici ovog kvarta čini se imaju za pričekati još par mjeseci i vidjeti kako su ovu kozmetičku promjenu zamislili u gradskoj upravi. S druge strane, ostaje im nadanje da će se barem kao dio nekog većeg projekta u planiranje uključiti i sveobuhvatna obnova ovog kvartovskog igrališta.

Igralište J.J. Strossmayera
Klinci se snađu, dva gola glume jedan // Foto: Denis Košćak
Igralište J.J. Strossmayera
Odbojkaško igralište // Foto: Denis Košćak
Igralište J.J. Strossmayera
Klupa odbačena pored igrališta // Foto: Denis Košćak
Igralište J.J. Strossmayera
Ovdje se košarka teško može igrati // Foto: Denis Košćak
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×