OMILJENA KAPI

FOTO Ivana Kapitanović proživljava vrhunac karijere, a sada će s Metzom igrati protiv Podravke: Koprivnica je moj rukometni dom

Ugovor s francuskim prvakom koji je potpisala traje još godinu dana. Ipak, sada sretna i zadovoljna ne razmišlja o odlasku ili ostanku, već je fokusirana na ostvarenje ciljeva istih kao i prošle godine.

19:00h
0
Vratarka Ivana Kapitanović istaknula se u sva tri susreta // Foto: Ivan Brkić
Vratarka Ivana Kapitanović // Foto: Ivan Brkić

Podravka Vegeta prije godinu dana ostala je bez vrhunske golmanice. Ivana Kapitanović dres koprivničkog kluba zamijenila je onim francuskog Metz Handballa.

– Mogu reći da mi je vrijeme u Francuskoj proletjelo. Brzo sam se prilagodila, od samoga početka imala osjećaj kako mi to nije prva godina, već da sam dugo ovdje. Zadovoljna sam životom, kako rukometno, tako i privatno – započinje I. Kapitanović.

Već u prvoj sezoni odluka da nakon deset godina napusti Koprivnicu pokazala se ispravnom, iako su mnogi odlazak popularne Kapi doživjeli s pritiskom oko srca. Ipak je bila gotovo nezamjenjiva među vratnicama.

– Prije nego sam otišla u Metz, sve mi je bilo čudno, navikneš se na okolinu. Ali, imala sam veliku želju otići. Dolaskom ovdje sve je išlo lagano, lakše nego sam mislila da će biti. Super sam se prilagodila – priča golmanica.

S Metzom je osvojila francusko prvenstvo te igrala i Final Four Lige prvakinja. Na njezinu i žalost cijele ekipe, u premijernoj sezoni morala se zadovoljiti četvrtim mjestom.

– Zadovoljna sam svojim igrama, ali ne u potpunosti. Uostalom, nova sezona je tu i treba još bolje za još bolje rezultate – motivirano dodaje.Na Mrđenovom popisu je i golmanica Podravke Vegete Ivana Kapitanović // Foto: Koprivnica.net

‘To vrijeme bilo je rukometno i osobno sazrijevanje’

Prema okviru zemlje u kojoj sada zaustavlja udarce najboljih svjetskih rukometašica, Metz je relativno malen grad s više od stotinu tisuća stanovnika.

– Oba su grada mirna, obiteljska mjesta. Ali, Metz je puno veći i samim time daje više mogućnosti – tvrdi.

Iako veći, Metz, naravno, nikada neće imati sve ono što nudi Koprivnica, kao i ono što je Ivana u njoj doživjela. Ponajprije se tu ističu stečena prijateljstva koja i sada, na drugome kraju Europe, održava.

– Koprivnica je moj rukometni dom. Podravka mi je pružila mogućnost bavljenja profesionalnim rukometom i zauvijek ću biti zahvalna. Došla sam vrlo mlada, rekla bih da je to vrijeme bilo rukometno i osobno sazrijevanje, čeličenje. Izgradila sam se u golmanicu i osobu koja sam danas. Neizmjerno sam zahvalna svim trenerima koji su me vodili i ljudima kojima sam bila okružena. Puno uspomena i lijepih trenutaka vežem uz grad – priča.

Kako bi iskoristila bogatstvo kulture u kojoj se našla, više je nego potrebno znati francuski jezik. S razvijenom radnom etikom koju kontinuirano njeguje, ne sumnjamo kako će ga u potpunosti savladati jer je osnove, kako kaže, naučila dosta brzo.

Ekaterina Nemaškalo, Ivana Dragišić, Ivana Kapitanović i Jelena Živković // Foto: Podravka
Ivana je bila i dio koprivničkog Renesansnog festivala // Foto: Podravka
‘Kada sam odlazila, željela sam nešto više’

Kako bi veza s Podravkom ostala postojana, pobrinuo se ždrijeb Lige prvakinja koji je njezin Metz uvrstio u skupinu A zajedno s, također njezinom, Podravkom.

– Vidjevši da smo izvukli Podravku, bilo mi je drago, najviše radi dolaska u Hrvatsku. Zanima me kako je to doći s neke druge strane. Sigurna sam kako će biti pomalo čudno, ali radujem se. Volim Koprivnicu, uvijek mi se lijepo vratiti u nju – prepričava, dodavši.

– Drago mi je što se klub vratio na, recimo, stare staze, da se opet igra Europa, da je i dalje dominantan u Hrvatskoj. Kada sam odlazila, željela sam nešto više – tvrdi.

Dvorana Gimnazije Frana Galovića nakon prošlosezonskog nastupa u elitnom natjecanju, i činjenice da je prolazak u daljnju fazu natjecanja izmaknuo za dlaku, sada će biti epicentar skupine smrti koju čine i Ferencvaroš te Kristiansand. Potonji je, kao i Metz, prošle godine ušao među četiri najbolja kluba Staroga kontinenta.

– Ne znam što bih nama predvidjela, a kamoli Podravci. Znam samo da cure, a vjerojatno ni vodstvo, nisu sretni sa stvarno teškom grupom. Ali, idemo od utakmice do utakmice, ne mogu razmišljati o kraju prije nego je natjecanje počelo. Jedno je sigurno, sve nas čeka proljeće u Europi – smatra I. Kapitanović.

Ugovor joj traje još godinu dana, ali o tome ne razmišlja, već je fokusirana na ciljeve

Ugovor s francuskim prvakom koji je potpisala traje još godinu dana. Ipak, sada sretna i zadovoljna ne razmišlja o odlasku ili ostanku, već je fokusirana na ostvarenje ciljeva istih kao i prošle godine.

– Naglasak je na prvenstvu Francuske i Kupu, dok u Ligi prvakinja želimo barem Final Four. Naravno da bismo svi htjeli korak dalje i finale. O tom potom, imamo još puno za raditi, igrati i pobjeđivati da bismo ondje došli – zaključuje hrvatska reprezentativka.

Foto: Matija Gudlin

čitam...
Loading...