point i kvark

FOTO Izložbom Kroz Mirandine oči počelo je 14. izdanje Culture Shock Festivala

Prvi u nizu događaja koji se odvija u sklopu festivala je izložba Kroz Mirandine oči, koja je upravo jučer predstavljena u Galeriji K2. 

10:21h
0
Foto: Krizevci.hr

Gradonačelnik Mario Rajn jučer je otvorio 14. izdanje Culture Shock Festivala koji zajednički organiziraju križevačke udruge P.O.I.N.T. i K.V.A.R.K.

Prvi u nizu događaja koji se odvija u sklopu festivala je izložba Kroz Mirandine oči, koja je upravo jučer predstavljena u Galeriji K2.

– Ova izložba je jedan od načina na koji se Veijo Baltazar bavio problematikom Holokausta. To je tema koja je ostavila dubok trag i u Romskoj populaciji. Izložba je prikazana kroz jednu mikro povijest žene Mirande te je tu ispričana jedna zastrašujuća i potresna priča – objasnio je Saša Živković.

O programu 14. izdanja festivala govorila je Jelka Vukobratović, istaknuvši kako je ove godine pripremljen 31 program koji će se odvijati kroz nešto više od mjesec dana.

Okupljene je pozdravio i izvršni direktor Udruge K.V.A.R.K. Saša Lončarić te ujedno uputio zahvalu Ministarstvu kulture i Gradu Križevcima što su pružili podršku održavanju festivala kao i brojnim sponzorima.-

– Jako mi je drago što je ovo 14. inačica festivala –  naglasio je gradonačelnik Rajn dodavši kako ga veseli što iza programa stoji niz mladih ljudi i kako mu je drago da program i dalje prati Ministarstvo kulture, a pratit će ga i Grad Križevci.

Festival će trajati sve do 14. travnja.