Nicolaas Roger R. Buyck

FOTO Jakšić, Ljubić i M. Dalić s belgijskim veleposlanikom bili na otvorenju izložbe u Galeriji Koprivnica

Na službenim gradskim stranicama stoji kako su ga upoznali "s povijesnom i kulturnom baštinom grada, ulaganjima u razvoj malog i srednjeg poduzetništva, rastom velikih gospodarskih subjekata te ulaganjima u odgoj i obrazovanje."

11:03h
0
Posjet veleposlanika Kraljevine Belgije
Foto: Grad Koprivnica

Veleposlanik Belgije Nicolaas Roger R. Buyck, uz savjetnika za izvoz i investicije Antonija Garciju te političkog atašea Helene Hazalicki Blary, jučer je posjetio Koprivnicu. Prijem u sklopu njegova dolaska organizirali su gradonačelnik Mišel Jakšić te zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, kao i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te viša referentica za međunarodne odnose Marinela Ćurčić

Na službenim stranicama Grada Koprivnice stoji kako su ga Jakšić i suradnici upoznali “s povijesnom i kulturnom baštinom grada, ulaganjima u razvoj malog i srednjeg poduzetništva, rastom velikih gospodarskih subjekata te ulaganjima u odgoj i obrazovanje.”

Županijsko vodstvo, pak, navodi da su Koren i ostali predstavili županiju, demografsku, gospodarsku, prirodnu i kulturnu situaciju, pri čemu je veleposlanika zanimala tema investicija. Koren je odgovorio, kažu iz Županije, kako je koprivničko-križevačko područje “prostor najvećih investicija u infrastrukturu na razini cijele države, koje su vrijedne preko 700 milijuna eura.” S predstavnicima Grada i Županije, stoji u objavama, Buyck je razmijenio prigodne poklone.

Također, posjetio je Galeriju Koprivnica gdje je otvorena izložba Tour de la Belgique en BD/Putovanje Belgijom kroz strip, što su organizirali Francuski krug Koprivnice i Muzej grada Koprivnice, a ista je realizirana upravo uz potporu belgijskoga veleposlanstva u Zagrebu u sklopu Mjeseca frankofonije. Na otvorenju izložbe bili su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Inače, izložba je otvorena do 29. ožujka. Ulaz je besplatan te je važno pridržavati se epidemioloških mjera.