NOVO I LIJEPO

FOTO Janči obišao radove novouređenog i modernog prostora Doma kulture

Projekt će se sufinancirati s dva milijuna kuna dok je ostali dio planiran u proračunu Grada. 

09:36h
0

U tijeku su radovi na zgradi Doma kulture u Đurđevcu, a u sklopu projekta energetske obnove. Trenutno se postavlja kamena vuna te se skidaju stara rasvjetna tijela, a po završetku tih radova kreće zamjena stolarije na cijeloj zgradi.

Udruge koje djeluju unutar Doma kulture već su izmjestile svoje stvari, a novi i osvježeni prostor sigurnu će ih oduševiti i postati adekvatniji za njihov rad.

Radove je obišao gradonačelnik Hrvoje Janči i pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud.

Vrijednost projekta je nešto više od 3,6 mil. kuna, a Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje preko poziva za energetsku obnovu javnih objekata kojeg je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt će se sufinancirati s dva milijuna kuna dok je ostali dio planiran u proračunu Grada.

Ovim projektom predviđa se zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja čime se očekuje ušteda energije čak do 88%.

-Dom kulture je arhitektonski vrijedan, ali trenutno je neučinkovit zbog jednostrukih staklenih površina koje ga prekrivaju i zastarjelim sustavom grijanja. Prostor Doma kulture koristi se za održavanje brojnih manifestacija u organizaciji Grad Đurđevca i Turističke zajednice te ga koriste brojne ustanove i udruge za svoje aktivnosti. Ulaganjem u energetsku obnovu imat ćemo bolje uvjete za odvijanje kulturnog života u gradu, od kazališnih predstava, nastupa KUD-a, glazbene škole i svega ostaloga. Moguće je i da kino bude unutra, pogotovo kada zamijenimo sjedalice- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Svi radovi na zgradi bi trebali završiti do kraja godine.

čitam...
Loading...