suradnja s PORA-om

FOTO Kalinovac dobiva 7 milijuna europskih kuna za izgradnju dječjeg vrtića za više od 50 djece

Nadalje, prošli mjesec stigla je odluka kako je na natječaju prošao i projekt kojim će se obnoviti svlačionice i prostorije NK Kalinovac. Napravit će se nadstrešnica, prekriti krovište, zamijenti stolarija, napraviti grijanje i sanitarna oprema. 

16:30h
0
Foto: kalinovac.hr
Foto: kalinovac.hr

U okviru provedbe projekta Uz PORU po potporu županijska Razvojna agencija PORA pruža stručnu pomoć u pripremi i provedbi razvojnih projekata za sva javnopravna tijela s područja Koprivničko-križevačke županije

Jedan od uspješnih primjera suradnje je i suradnja s Općinom Kalinovac i to u pripremi i provedbi nekoliko projekata važnih za razvoj Općine. Jedan od najznačajnijih projekata koji se trenutno provodi u Kalinovcu je projekt izgradnje vrtića, a koji su općina i PORA zajedno prijavili na natječaj u okviru provedbe tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Ovih dana zaprimljena je Odluka o dodjeli sredstava kojom je Općini Kalinovac dodijeljena potpora od 7.008.884,99 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 8.133.278,41 kuna, a projektom će se izgraditi i opremiti Dječji vrtić u Kalinovcu površine 450 metara kvadratnih, kapaciteta za 54 djece jasličke i predškolske dobi. Uz prostorije za obavljanje odgojno-obrazovnih sadržaja izgradit će se i prateće prostorije potrebne za ugodan boravak djece u vrtiću. Provedbom ovog projekta stvorit će se povoljniji uvjeti za život mladih obitelji koje planiraju budućnost na području općine Kalinovac.

Osim navedenog projekta izgradnje Dječjeg vrtića, općina Kalinovac priprema još nekoliko projekata u suradnji s PORA-om. Prije svega tu se misli na projekt Brižne žene podravske kojim se zaposlilo 18 žena koje brinu o 112 krajnjih korisnika u općini. Nadalje, prošli mjesec stigla je odluka kako je na natječaju prošao i projekt kojim će se obnoviti svlačionice i prostorije NK Kalinovac. Napravit će se nadstrešnica, prekriti krovište, zamijenti stolarija, napraviti grijanje i sanitarna oprema.

Isto tako, u izradi je prijava na otvoreni natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini. Projektom će se povećati razina komunalnih usluga na području općine Kalinovac nabavom opreme za održavanje javnih površina.

Foto: kalinovac.hr
Foto: kalinovac.hr
Foto: kalinovac.hr
Foto: kalinovac.hr
Foto: kalinovac.hr
Foto: kalinovac.hr
Foto: kalinovac.hr
Foto: kalinovac.hr
Foto: kalinovac.hr
Foto: kalinovac.hr
Foto: kalinovac.hr
Foto: kalinovac.hr

čitam...