ZAŠTITA OZONSKOG OMOTAČA

FOTO Koprivnički vrtićarci i osnovnoškolci izradili robote, dobili medalje i naučili mnogo toga o gospodarenju otpadom

Ista aktivnost održat će se i u Đelekovcu na igralištu Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine.

12:28h
0
Foto: Grad Koprivnica

Dan zaštite Ozonskog omotača obilježen je danas u centru Koprivnice, u sklopu programa Europskog tjedna mobilnosti i projekta Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji čiji je nositelj grad Koprivnica.


Mališani, njih 180, iz vrtića Tratinčica, Igra i Smiješak te osnovnih škole Braće Radić, Antuna Nemčića Gostovinskog i Đure Estera te COOR-a Podravsko sunce upoznali su se s održivim gospodarenjem otpadom.

Događaju su prisustvovali Mirko Reciklirko i robot sastavljen od otpada koji je djeci poslužio kao inspiracija za izradu vlastitih od plastičnog, metalnog i papirnog otpada. Stručni žiri prilikom ocjenjivanja robota zaključio je kako su svi pobjednici čime su im uručene medalje.

Foto: Grad Koprivnica

Ista aktivnost održat će se danas u Đelekovcu na igralištu Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine. Gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica Melita Samoborec pozdravili su okupljene djevojčice i dječake.

Projekt Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji! sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.141.160,22 kuna od kojih je 832.488,20 kuna sufinancirano iz europskog Kohezijskog fonda. Cilj projekta je podići svijest naših građana i stanovnika okolnih mjesta o važnosti održivog gospodarenja otpadom.

čitam...