ZELENE POVRŠINE

FOTO Križevčani posadili mnogo stabala, najmlađi sudionik akcije ima samo dvije godine

Grad Križevci navodi kako je trima dosadašnjim akcijama ovoga tipa u prigorskome gradu posađeno 81 stablo.

09:36h
0
img
Foto: Grad Križevci

Akcija sadnje stabala održana je u subotu kod sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca, s ciljem ozelenjavanja gradskih površina. Grad Križevci navodi kako je trima dosadašnjim akcijama ovoga tipa u prigorskome gradu posađeno 81 stablo.

– Akciju sadnje drveća provodimo i mimo ove kolektivne akcije. Tako smo u protekle tri i pol godine posadili preko 220 stabala, a to je i na tragu naše kampanje i prije i sada u kojoj naglašavamo zeleni grad sa što manjom emisijom ugljičnoga dioksida. Važno je da se ovim akcijama pridružuju i mladi jer na taj način prepoznaju važnost sadnje drveća kao značaja za urbani način života – rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

U akciju sadnje stabala uključili su se zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, članovi Gradskog vijeća Grada Križevaca, Dječjeg gradskog vijeća, KLIK-a, profesori i učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca s ravnateljem Goranom Ljaljićem, djelatnici Gradske uprave i Komunalnog poduzeća te ostali građani, s time da je najmlađi imao dvije godine.

Akcija organizirana od strane Grada Križevaca i Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci odvila se u sklopu nacionalne kampanje Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021. koju provodi Udruga Zasadi stablo, ne budi panj.