15.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOVI PROJEKT

FOTO Kuća Osmijeha riješiti će stambeno pitanje mladih koji nakon punoljetnosti izlaze iz sustava udomiteljstva
F

Projekt obuhvaća razdoblje od 24 mjeseca, a ukupna vrijednost projekta je oko 1,2 milijuna kuna.

Ne propustite

Još prošle godine je Grad Đurđevac s partnerima Centrom za socijalnu skrb Đurđevac i Udrugom udomitelja za djecu Osmijeh prijavio projekt pod nazivom Kuća Osmijeha na javni poziv za dostavu projektnih prijedloga Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici.

Ovaj je tjedan došla potvrda da je projekt prošao prvu stepenicu odnosno administrativnu provjeru te je upućen na vrednovanje same projektne prijave.

Na području Đurđevca djeluje Udruga udomitelja za djecu Osmijeh. Udruga ima 30  udomiteljskih obitelji koje udomljavaju oko 50 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Udomljena djeca su u dobi od jedne do 18 godina.

Cilj projekta je pružanje adekvatne stručne pomoći djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji su smješteni u udomiteljskim obiteljima, a članovima udruge Osmijeh podrška za svakodnevno suočavanje sa specifičnim problemima udomiteljstva.

Projektom će se opremiti kuća u kojoj će biti smješteni mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon navršenih 18 godina izlaze iz sustava udomiteljstva. Planirana je i adekvatna stručna pomoć udomiteljima i mentorima kroz razne edukacije.

– U cijeloj Koprivničko-križevačkoj županiji, Đurđevcu i okolnim općinama ne postoji organiziran stambeni prostor koji je osiguran za mlade koji izlaze iz sustava udomiteljstva. Ne postoji ni adekvatna stručna pomoć i podrška udomiteljima za kvalitetnije i specijalizirano udomiteljstvo. Problem nastaje jer udomljena djeca mogu u udomiteljskoj obitelji ostati samo do punoljetnosti nakon čega su prepušteni sami sebi. Ponosim se što će ovo biti prva takva stambena zajednica u našoj županiji – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Projekt obuhvaća razdoblje od 24 mjeseca, a ukupna vrijednost projekta je oko 1,2 milijuna kuna. Projekt bi se u cijelosti trebao financirati iz sredstava EU.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Križevačka eparhija

Naša katedrala dobit će relikviju svetog Šarbela, sveca s najviše čudesa u povijesti kršćanstva!

Grkokatolička katedrala Svete Trojice u Križevcima 22. rujna dobit će u trajno vlasništvo relikviju svetog Šarbela, istočnog katoličkog sveca...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×