bogata kulturno-umjetnička večer

FOTO KUD Srce i prijatelji napunili Dom mladih, bila je to lijepa večer prepuna plesa i pjesme

Koliko je KUD Srce značajan i s koliko srca radi i doprinosi životu grada Koprivnice, osim samog naziva ove manifestacije, govori i to što svake godine ima punu ispunjenu dvoranu prijatelja, kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

09:00h
0
Foto: koprivnica.hr

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Srce Koprivnica, održani su peti po redu folklorni susreti pod nazivom KUD Srce i prijatelji.


Folklorni susret održan je u koprivničkom Domu mladih, a u cilju promicanja tradicijske baštine, očuvanja narodnih običaja, pjesme i plesova iz različitih krajeva Hrvatske.

Prije početka programa sve prisutne pozdravila je predsjednica KUD-a  Maja Raščanec te im zaželjela da uživaju u programu koji su pripremili.

Pored mnogobrojnih gostiju manifestaciji su prisustvovali i saborski zastupnik Damir Felak, predsjednik Županijske skupštine Kc-kž Željko Pintar i zamjenik župana Ratimir Ljubić te gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić.

– Koliko je KUD Srce značajan i s koliko srca radi i doprinosi životu grada Koprivnice, osim samog naziva ove manifestacije, govori i to što svake godine ima punu ispunjenu dvoranu prijatelja. Ponosni smo na trud koji daju od sebe, kao i na sve naše mjesne odbore koje su spojili, jer upravo to pokazuje na najbolji način kako se mogu sa velikom voljom ostvarivati dobri rezultati i u prezentaciji naše tradicije i baštine, ali i u pokazivanju svega onoga najljepšeg što Podravina ima u sebi prema cijeloj Hrvatskoj, Europi ali i svijetu. – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić te svim gostima zaželio srdačnu dobrodošlicu u Koprivnicu.

Ove godine, pored KUD-a „Srce“ nastupili su i KUD „Tribanj“ Župa Bila iz Livna, KUD „Sloga – Đurđic“ iz Ivanske, Tamburaški sastav Bagrem, KUD Salinovec, KUD Kotoriba, Dječji vrtić „Fijolica“ iz Novigrada Podravskog i Udruga „Latice“ Koprivnica.

 

čitam...