Koprivnički kulturni biser

FOTO Kultni Domoljub sutra slavi 100. rođendan, raznoliki program traje od jutra do večeri

Za kraj rođendanskog slavlja, vatrometom će se zaokružiti cjelogodišnja proslava stogodišnjice koprivničkog kulturnog bisera, dvorane Domoljub.

14:08h
0
Foto: POU

Protekla je godina bila protkana programima posvećenima stotom rođendanu dvorane Domoljub, a završetak proslave bit će sutra, kada je točno sto godina od otvorenja dvorane.

Na sam rođendan u dvorani Domoljub, odnosno u predvorju, u 10.30 bit će otvorenje izložbe „Pet lica u gostima“, na kojoj će biti izloženo deset radova autora koji su izlagali u Domoljubu nakon njegove obnove 1954.godine. To su Ivan Generalić, Franjo Filipović, Dragan Gaži, Mijo Kovačić i Ivan Večenaj.

U 11 sati održat će se svečana akademija povodom stote obljetnice, na kojoj će nas kroz povijest Domoljuba provesti magistar povijesti Nikola Cik i akademik Dragutin Feletar, a bit će prikazan i kratki film o značaju Domoljuba. Akademiju će svojim izvedbama uljepšati Folklorni ansambl Koprivnica.

U 19.30 na programu je Cabaret „Preko veze“ (koprodukcija Satiričkog kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva, ulaznice po rođendanskoj cijeni od 30 kuna su u prodaji još danas do 17 sati), a nakon predstave u 21 sat, za kraj rođendanskog slavlja, vatrometom će se zaokružiti cjelogodišnja proslava stogodišnjice koprivničkog kulturnog bisera, dvorane Domoljub.

čitam...
Loading...