24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

FOTO Lacković ponovo predsjednik đurđevačkog vijeća: Svi smo mi doprinijeli tome da naš grad budi zavist okolnih sredina
F

U prvome krugu lokalnih izbora lista Nezavisnih Željka Lackovića osvojila je deset mandat i time dobila premoćnu većinu.

Ne propustite

U prvome krugu lokalnih izbora lista Nezavisnih Željka Lackovića osvojila je deset mandata i time dobila većinu u Gradskome vijeću Grada Đurđevca. U đurđevačko Gradsko vijeće tako su ušli Željko Lacković, Hrvoje Janči, Kristina Benko Markovica, Dajana Milodanović, Mirjana Mišulin, Željka Mirović, Matija Bažulić, Danijela Jelušić, Anja Vujčić i Zvonimir Fusić. SDP je ugrabio tek dva mjesta za nositelja liste Marka Fucaka te Ivanu Martinčić. HDZ-u je, u konačnici, pripalo samo jedno, i to ono Željka Turbelije.

Podsjetimo, novi-stari gradonačelnik Hrvoje Janči protekli je tjedan ponovno preuzeo dužnost vođenja Đurđevca.

Danas je, u utvrdi Stari grad, održana konstituirajuća sjednica đurđevačkog Gradskog vijeća. Dnevni red početne sjednice sastojao se od utvrđivanja kvoruma, odnosno izbora predsjednika i članova Mandatne komisije, izvješća Mandatne komisije i verifikacije mandata članica/članova Gradskog vijeća koji će predsjedavati sjednicom do izbora predsjednika, polaganja svečane prisege članica/članova Gradskog vijeća, izbora predsjednika i članova Odbora za izbor i imenovanja i izbora predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Lacković: Prvi krećemo s konstituiranjem kako bismo doprinijeli razvitku i razvoju grada

Nakon prozivke članova vijeća, kojoj su prisustvovali svi, uslijedilo je glasovanje za prihvaćanje dnevnoga reda, a prihvatili su ga svi.

Foto: Ivan Balija
Željko Lacković // Foto: Ivan Balija

Za predsjednicu Mandatne komisije jednoglasno je izabrana Maja Hrvatić Padovan, dok su članovi Marko Fucak i Zvonimir Fusić. Mandat u mirovanje zbog osobnih razloga stavio je Željko Turbelija čije će mjesto zauzeti Rajko Gašparić. Zatim Hrvoje Janči umjesto kojega dolazi Maja Hrvatić Padovan jer Janči ne može istovremeno biti gradonačelnik, dok će Ivanu Martinčić, također iz osobnih razloga, u Gradskome vijeću mijenjati Dejan Kutičić.

Željko Lacković, nositelj liste Nezavisnih, predsjedavao je konstituirajućom sjednicom.

– Prvi u našoj županiji krećemo s konstituiranjem Gradskog vijeća kako bismo radom doprinijeli razvitku i razvoju grada – rekao je, za početak, Lacković.

Članovi su, potom, prisegnuli te potpisali tekst prisege.

U Odbor za imenovanja izabrana je M. Hrvatić Padovan kao predsjednica, a Zvonimir Fusić i Rajko Gašparić kao članovi.

Za predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća jednoglasno su izabrani Lacković kao predsjednik i Bažulić kao potpredsjednik iz redova predstavničke većine, dok je Gašparić izabran za potpredsjednika iz predstavničke manjine sukladno dogovoru oporbenih stranaka.

Foto: Ivan Balija
Hrvoje Janči // Foto: Ivan Balija

– Vjerujem da ćemo opravdati povjerenje vođenja sjednica Gradskoga vijeća u duhu tolerancije, kulturnog dijaloga i zalaganja za interese demokracije i grada Đurđevca – rekao je Lacković.

Izabrani su i članovi odbora

Dopunili su dnevni red točkama od 5. do 13. pa popunili sve odbore Gradskoga vijeća, kao što su oni za statut i poslovnik, proračun i financije, poljoprivredu i ruralni razvoj, turizam, kulturnu i prirodnu baštinu, prosvjetu, obrazovanje i mlade, zdravstvo i socijalnu skrb, obrazovanje, dodjelu javnih priznanja i drugi. U vezi odbora, kao ni u kontekstu ostalih točaka, nije bilo rasprave te su svi članovi izabrani jednoglasno.

Riječ je, nakon 13. točaka, preuzeo Janči.

– Čestitam novoizabranim vijećnicima. Vjerujem da ćemo dobro surađivati, kao i dosad. Većina odluka na prošlome vijeću donesena je jednoglasno, kao i danas. Očekujem konstruktivnu suradnju na dobrobit svih sugrađana. Vjerujem da možemo još bolje i brže razvijati naš grad. Veselim se suradnji – izjavio je Janči, a nadovezao se Lacković.

– Hvala biračima koji su izašli na izbore jer je to jedini način za odabir strukture koja će upravljati. Vjerujem u suradnju, zajedništvo, nas koji ćemo predstavljati građane. Svi imamo odgovornost raditi na dobrobit sugrađana. Možemo prelaziti granice, biti teatralni, ali vršimo odgovornu dužnost o kojoj ovisi razvoj zajednici. Svi mi, većina i manjina, doprinijeli smo da naš grad budi zavist okolnih sredina. Na nama je dalje raditi, da Đurđevac bude na ponos svima. Uvažavat ćemo svako mišljenje ma s koje strane došlo. Uvijek treba slušati one koji dolaze s novim idejama. Nadam se kako ćemo Đurđevac još više pokrenuti te za četiri godine biti ponosni za naš rad – zaključio je Lacković sjednicu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

[eTV] RIJEKE PRAVDE Kandidatkinja HSS-a Kristina Škoda Vajdić: Birajte promjene, učinimo Hrvatsku boljom i pravednijom!

Na listi koalicije Rijeke Pravde u IV. izbornoj jedinici, lista 13. redni broj 4. nalazi se članica Županijske skupštine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×