9 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
VAŽNA TIJELA

U Gradskim vijećima situacija je prilično jasna, evo tko će donositi odluke u naša tri grada
U

U nastavku pogledajte predstavnike gradskih vijeća triju gradova Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite

Lokalni izbori za župane, gradonačelnike i načelnike, odnosno pojedinačne uloge, zauzimaju naslovnice te se o njima najviše govori. No, važna tijela u vodstvu gradova jesu njihova Gradska vijeća.

U vijećima Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, za razliku od Županijske skupštine, situacija je prilično jasna te gradonačelnici imaju i većinu u vijeću.

Koalicija SDP-a u koprivničkome Gradskom vijeću ima najviše mjesta, njih 11

U Koprivnici – gdje je Mišel Jakšić postao novi-stari gradonačelnik – situacija je sljedeća. Gradsko izborno povjerenstvo objavilo je kako je od 26 238 izborima pristupilo 10 193 birača, što je 38,85 posto. Važećih listića bilo je 9891, a nevažećih 302.

Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Kandidacijska lista SDP-a, HSS-a, HSU-a, HSLS-a i Glasa, koju predvodi Jakšić, ima većinu, dobila je 11 mjesta.

U koprivničko Gradsko vijeće idu: Mišel Jakšić, Ivan Pal, Petra Rožmarić, Dragutin Jeđud, Kristinka Mikulić, Željko Šemper, Ksenija Kraljic Babić, Nenad Martinaga, Maja Marković, Timon Fabijanec i Vesna Peršić Kovač.

Franjo Marković bio je nositelj HDZ-ove liste s koje u vijeće idu Ratimir Ljubić, Sonja Celiščak i, dakle, Marković. Mreža nezavisnih lista i HNS imaju dvojicu predstavnika – Ivicu Suvalja i Gorana Pakasina, jednako kao i Nezavisni koje će predstavljati Josip Večenaj i Dražen Mikulec. U ime Domovinskog pokreta ulogu u vijeću obnašat će Davor Milaković.

Lackovićevi nezavisni dobili deset od 13 mjesta u Đurđevcu

Popis birača u Đurđevcu činilo je 6554 imena. Glasovanju je pristupilo 53,48 posto. U apsolutnoj brojci, riječ je o 3505 birača. Važećih listića bilo je 3432, a nevažećih 70.

Foto: Jurica Karan
Ilustracija // Foto: Jurica Karan

Nezavisna lista Željka Lackovića osvojila je deset mandata i time dobila premoćnu većinu.

U Gradsko vijeće Grada Đurđevca ulaze: Željko Lacković, Hrvoje Janči, Kristina Benko Markovica, Dajana Milodanović, Mirjana Mišulin, Željka Mirović, Matija Bažulić, Danijela Jelušić, Anja Vujčić i Zvonimir Fusić.

SDP je ugrabio dva mjesta koja će popuniti nositelj liste Marko Fucak te Ivana Martinčić. HDZ-u je, u konačnici, pripalo jedno, i to ono Željka Turbelije.

U Križevcima s Rajnove liste ide osam kandidata, ostali imaju po troje

Posljednji od triju gradova naše županije jesu Križevci. Ondje je svoj glas dalo 7660 birača od 17 135 koliko ih se nalazilo na popisu, 44,70 post. Važećih listića bilo je 7502, a nevažećih 158.

Ilustracija // Foto: krizevci.hr

Dosadašnji gradonačelnik te pobjednik prvoga kruga Mario Rajn nositelj je kandidacijske liste birača koja će u Gradskome vijeću imati osam mjesta.

Ruku prilikom donošenja odluka podizat će: Mario Rajn, Mario Martinčević, Danijel Šaško, Miroslav Petračija, Igor Frbežar, Hrvoje Gužvinec, Štefica Wolf i Mirko Sokolić.

Kako je u prošlom sazivu SDP podržao Rajna, tako će vjerojatno biti i sada i u top opciji je većina osigurana. SDP ima tri mandata s Markom Katanovićem na čelu, uz kojega će u vijeću biti Valerija Golubić i Mateja Vrbek.

HDZ ima tri mandata, to su Mato Devčić – kandidat koji ide u drugi krug – te Martina Zdilar Sertić i Goran Hrg. HDS je treća opcija s čije će kandidacijske listi doći također tri vijećnika, a riječ je o Ivici Švagelju, Denisu Maksiću i Marku Vrbancu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori

PRVE IZLAZNE ANKETE za II. izbornu jedinicu: HDZ ima šest mandata, SDP četiri, Domovinski pokret dva, mandat dobio i Možemo te MOST

U 19 sati zatvorena su sva birališta. Prema prvim izlaznim anketama, koje često pokazuju prilično precizne rezultate situacija je sljedeća. U...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×