-0.4 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dan općine

FOTO Legrad slavi svoj dan uz brojne goste iz deset zemalja, otvaranje Europskog piknika i vikend ispunjen bogatim programom
F

Zahvaljujem bivšem sastavu općinskog vijeća, nadam se da ću dobro surađivati s budućim sastavom i želim da ovako nastavimo i dalje, rekao je načelnik Ivan Sabolić.

Ne propustite

Ovog se vikenda u Legradu održava sedmi Europski piknik, manifestacija bogatog programa koja okuplja goste iz deset europskih zemalja. Ove se godine u sklopu otvaranja Europskog piknika svečanom sjednicom obilježio i Dan općine Legrad.

U centru Elim u Legradu okupili su se gosti iz Mađarske, Slovačke, Njemačke, Italije, Češke, Slovenije, Rumunjske, Poljske i Srbije, uz mještane Legrada i ugledne goste poput dožupana Ratimira Ljubića, načelnika općine Kalnik Mladena Kešera, akademika Dragutina Feletara, predstavnike udruga iz općine i županije i druge.

Načelnik Legrada Ivan Sabolić na nedavnim je lokalnim izborima ponovno je dobio najviše glasova te će i dalje voditi općinu, a na sjednici se osvrnuo na protekli mandat i uspješno provedene projekte.

Foto: Matija Gudlin

– Proveden je projekt u sklopu kojeg su modernizirane nerazvrstane ceste, vrijednosti 2,3 milijuna kuna. Izgrađena je i osnovna škola vrijednosti 17 milijuna kuna, od čega je ponajviše dala Koprivničko-križevačka županija, a dio i općina Legrad te Ministarstvo regionalnog razvoja. Izgrađena je vodovodna mreža na području Šoderice, obnovljena je županijska cesta prema Legradu, na Šoderici su uređene plaže, postavljena je nova oprema i sprave za fitness. Financiran je predškolski odgoj djece sa 75 posto iznosa troškova boravka, a program predškole sa sto posto – istaknuo je Sabolić najveće projekte.

Spomenuo je i niz manjih, kao što su asfaltiranje pojedinih dionica nerazvrstanih cesta, obnova objekata u vlasništvu općine, mrtvačnice, krovište u Kutnjaku i Malom Otoku, objekata u vlasništvu udruga, izrada projektne dokumentacije za kandidiranje projekata za sredstva Europske unije, šetnice na Šoderici, izgradnja javne rasvjete, izgradnja reciklažnog dvorišta, nabava komunalne opreme, kontejnera i kanti za domaćinstva, legaliziranje objekata i druge.

Foto: Matija Gudlin

– Zahvaljujem bivšem sastavu općinskog vijeća, nadam se da ću dobro surađivati s budućim sastavom i želim da ovako nastavimo i dalje – zaključio je načelnik.

Mladen Kešer, kao predstavnik načelnika i gradonačelnika županije, pohvalio je Sabolićev rad i napredak Legrada kao općine, ali i Europski piknik kao već uglednu manifestaciju.

– Impozantno i lijepo je slušati načelnika, jako puno ste napravili u četiri godine mandata. Vjerujem da ste primjer svim općinama u Koprivničko-križevačkoj županiji i vjerujem da se takvim zajedništvom možemo izuzetno ponositi. Pokazujete da je ovo jedna nova dimenzija vođenja politike, no najbitnije je što to radimo kako bi maknuli granice, i to druženjem na lijepim projektima kao što je Europski piknik – rekao je Kešer.

Novi zamjenik župana, Ratimir Ljubić, također smatra da je Legrad pravi primjer svim ostalim općinama.

– Legrad je primjer kako mala općina može biti jako uspješna. Čestitam na svim projektima koje ste u protekle četiri godine napravili, a ovaj sedmi Europski piknik dokaz je da se može jako puno napraviti i promovirati naš kraj i našu županiju. Dobiti takav projekt u konkurenciji 200 gradova velik je uspjeh, kao i primiti goste iz deset zemalja, to je velika stvar – smatra Ljubić.

Foto: Matija Gudlin

Također je poželio svim gostima da se u iduća tri dana zabave i ponesu lijepe uspomene o Legradu u Koprivničko-križevačkoj županiji u svoje države.

U sklopu svečane sjednice dodijeljena su i javna priznanja. Povelju općine Legrad dobili su grupa Ekići i Denis Črlenjak, zlatnu plaketu općine Legrad primili su Suzana Dimač, Victoria Vrdoljak i Branka Habek, dok je počasnom građankom Legrada proglašena Zoltanne Kunos-Marika.

Gosti iz 19 općina deset europskih zemalja, kao i sami Legrađani, lijepe će uspomene bez sumnje stvarati i zahvaljujući raznolikom programu pripremljenom za vikend. Tako je već u petak upriličena večera i ples pod šatorom, a tijekom vikenda odvijat će se kulturni, kulinarski i sportski susreti, izložba vina, ribičko natjecanje Leskov prut, mimohod te koncert Crvene jabuke u subotu 22.30, zaključno s ponoćnim vatrometom.

U nedjelju se održava svečana misa povodom blagdana Presvetog Trojstva i nešto neformalnija druženja, uz zaključke s predavanja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rekorder

Za neke pravila kao da ne postoje, sa suludih 160 na sat proletio poznatom podravskom ravnicom

Policijski nadzor prometa tijekom proteklog vikenda pokazao je da vozači još uvijek piju i jure. - Utvrđena su 122 prometna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti