17.6 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Uzgajatelji malih životinja

FOTO Ljubitelji kunića, peradi, golubova, ptica pjevica i egzota sa šireg koprivničkog područja osnovali udrugu
F

Ne propustite

Na ovoj udruzi je da se sada pokaže i dokaže u što boljem svjetlu te da ovaj plemeniti hobi uzgajanja i takmičenja malih životinja opet zaživi u gradu Koprivnici, riječi su Roberta Kranjčevića.

U prostoru koprivničkog željezničkog kolodvora Udruga uzgajatelja malih životinja Koprivnica održala je svoju prvu, osnivačku skupštinu.

Cilj ove udruge okupljanje je članova sa šireg teritorija grada Koprivnice, unapređenje uzgoja, zaštita životinja, te promoviranje grada Koprivnice na teritoriju Republike Hrvatske i Europe. Ova udruga prije svega je otvorena za sve zainteresirane, te za uzgajivače malih životinja.

O planovima udruge ispričao nam je njen predsjednik Robert Kranjčević.

– Novostvorena Udruga planira prvu manifestaciju održati za Dane travnjaka, ukoliko uspijemo srediti svu potrebnu dokumentaciju. Također, vrlo bitna stvar je da ćemo predati zamolbu za ulazak u Hrvatski savez udruga uzgajatelja malih životinja – uputio nas je predsjednik udruge.

Novoosnovana udruga // Foto: Udruga uzgajatelja malih životinja

Kroz djelovanje udruge, vodit će se briga o uzgoju kunića, peradi, golubova, ptica pjevica, egzota i drugih malih životinja, kao i o provedbi zakonskih propisa i drugih normativnih akata vezanih uz njihov uzgoj, te će se raditi na jačanju suradnje s Hrvatskim savezom uzgajatelja malih životinja.

– Prostor grada Koprivnice i Koprivničko–križevačke županije jako je poznat u Hrvatskoj po uzgajanju vrlo kvalitetnih životinja. Koprivnica je i prije imala svoju udrugu malih životinja, ali je ona spletom okolnosti ugašena.

Robert Kranjčević // Foto: Udruga uzgajatelja malih životinja

Na ovoj udruzi je da se sada pokaže i dokaže u što boljem svjetlu te da ovaj plemeniti hobi uzgajanja i takmičenja malih životinja opet zaživi u gradu Koprivnici – riječi su Roberta Kranjčevića.

Udruga je osnovana kako bi udružila sve entuzijaste toga hobija i potaknula ih da se priključe organizaciji. Kako predsjednik kaže, članovima su se javili mnogi uzgajivači s ovih prostora zainteresirani za osnivanje udruge, što je zahvaljujući dobrim ljudima jučer i napravljeno.

Na održanoj skupštini izabrano je vodstvo udruge koje uz spomenutog predsjednika, čini i dopredsjednik Ivan Rerih. Za tajnika i blagajnika izabran je Josip Dukarić, a u predsjedništvo udruge još su izabrani i Milan Kordić, Zoran Rendula i Dalibor Grčić.

Udruga uzgajatelja malih životinja // Logo
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

UPRAVO Muškarac nožem na smrt izbo starijeg, ženu razrezao, u bolnici je

​Kako upravo doznajemo, danas  oko 17.25 sati dogodilo se strašno ubojstvo. Naime, policija navodi kako se ubojstvo dogodilo u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×