Festival hrvatskih kazališnih amatera

FOTO Ludensova dramska skupina Kaokaotis i Kud Mudlin predstavljat će županiju na državnoj smotri u Vodicama

Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Katarina Herman iz Kuda Mudlin, a za najbolju sporednu mušku ulogu nagrađen je Mihovil Maloča iz Ludens Teatra, s predstavom Plodno tlo.

11:00h
0

U Đurđevcu se proteklog vikenda održala 16. županijska smotra kazališnih amatera što se u organizaciji Zajednice kulturnih udruga Koprivničko-križevačke županije održava u Đurđevcu.

Čak osam skupina glumaca amatera željelo je zasjati na tronu. Starija skupina Kamikazalište predstavila se s predstavom Plodno tlo i mlađa Kaokaotis s predstavom Umrjeti s osmješkom. Skupine su predstavljale Dramski studio Ludens teatar iz Koprivnice.

Skupina Kaokaotis ove je godine briljirala te će našu županiju predstavljati na državnoj smotri koja se ove godine održava u Vodicama. Županiju će predstavljati i Kud Mudlin iz Peteranca s predstavom “SOLDAT”, koja je ujedno dobila nagradu za njegovanje kulturne baštine i za najbolji tekst Vesne Hadelan.

Nagradu za najbolju kostimografiju dobila je Ana Plantić, a za najbolju scenografiju Katarina Franjo.

Skupina Kaokaotis ujedno je dobila nagradu za inventivnost.

Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Katarina Herman iz Kuda Mudlin, nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Franjo Božo iz Ferdinandovca za predstavu Brat sim, brat tam.

Za najbolju sporednu mušku ulogu nagrađen je Mihovil Maloča iz Ludens Teatra, s predstavom Plodno tlo, dok je titula najbolje sporedne glumice otišla u ruke Marte Horvat iz Ferdinandovca za predstavu Brat sim, brat tam.

Karlo Kučanda dramski je voditelj i režiser dviju Ludensovih predstava, a dobio je nagradu za najbolju režiju za predstavu Umrjeti s osmješkom.

Skupina Kaotis teatralis je aktualni državni prvak. Kaokaotis je njihova nastavljačka skupina koja je na 58. FHKA s predstavom Ispod površine osvojila dvije nagrade (najbolja predstava i najbolja režija-Karlo Kučanda) te je nagrađena i Zlatnom maskom za kolektivnu igru na 68. Festivalu festivala u Trebinju na međunarodnom/regionalnom natjecanju.

Zanimljivost je i ta da Ludens teatar ove godine slavi 10 godina postojanja. Očekujemo još brojne izvedbe. 

Publici su se u dva dana predstavili: Kulturna udruga Tomislav Franjić Kalinovac; sekcije Diletanti i Komedijaši, Glumišna družina Virje, Književno-medijski kutak KUD-a Ivan vitez Trnski Novigrad Podravski, Dramska sekcija HKUD-a Frankopan Ferdinandovac, Dramski studio Ludens teatra; sekcije Kaokaotis i Kamikazalište, KUD Mudlin Peteranec, Dramska skupina KUD-a Delovi i Gradsko kazalište Đurđevac.

 

čitam...