društvo naša djeca

FOTO Mali Virovci uživali u zanimljivim aktivnostima u sklopu Dječjeg tjedna

Dječji tjedan za njih još nije završio. Obilježiti će i Dan djevojčica 11. listopada druženjem u njihovoj knjižnici uz igru, druženje, veselje, ali i učenje zanimljivih aktivnosti.

11:27h
0
Foto: Virje.hr

U sklopu Dječjeg tjedna, Društvo Naša djeca organiziralo je razne aktivnosti. Moto ovog Dječjeg tjedna je „Ljubav djeci prije svega“, a tema je kulturna baština kraja u kojem živimo.

Prvoga dana, u ponedjeljak, okupili su se u parku te crtanjem po pločniku i zajedničkim motom započeli Dječji tjedan. Taj dan imali su prilike čuti predavanje o zavičajnoj zbirci našeg kraja u koji ih je uvela knjižničarka Ivanka Ferenčić Martinčić. Pokazala je gdje se u našoj knjižnici nalazi zavičajna zbirka i što sve obuhvaća. Nakon toga ispričala je nekoliko najzanimljivijih legendi našega kraja. Legende su im se jako svidjele.

U utorak, u Dječjem vrtiću Zrno, obilježili smo Dan društvenih igara. Pridružili su nam se i pojedini roditelji. Donijeli smo svoje društvene igre i tako se zajedno igrali. Sreća, veselje, smijeh, zajedništvo i zabava – to je ono što je obilježilo ovaj dan.

U srijedu su ponovno bili u Narodnoj knjižnici gdje su svi zajedno učili heklati. Gošća je bila Marija Pavelić koja je izvrsno pokazala ovo umijeće, a imali su prilike vidjeti i njezine radove. Kućama su ponijeli i svoje uratke.

U četvrtak, u poslijepodnevnim satima, sastali su se u Narodnoj knjižnici gdje su pričali o pravima djece te izradili plakat koji se može vidjeti na bubnjaru u parku. Djeca su govorila neka prava djece koja znaju, a o ostalima su detaljnije porazgovarali. Izradili su crteže sretne djece i napisali poruke roditeljima ili starateljima.

Dječji tjedan za njih još nije završio. Obilježiti će i Dan djevojčica 11. listopada druženjem u njihovoj knjižnici uz igru, druženje, veselje, ali i učenje zanimljivih aktivnosti.

čitam...