FOTO Milanović i Čačić uživali na Renesansnom festivalu

15:29h
0
Prvi čovjek SDP-a pokazao je zanimanje za starim zanatima // foto: Koprivnica.net

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović i predsjednik HNS-a Radimir Čačić jučer su posjetili Koprivnicu, gdje su u društvu gradonačelnika Zvonimira Mršića i njegovih suradnika, uživali u blagodatima Renesansnog festivala.

Po dolasku, predsjednici dviju oporbenih političkih stranaka prvo su posjetili Franjevački samostan, gdje su pogledali izloženu inkunabulu iz 1492. godine, te nekoliko medicinskih praktikuma iz 16. stoljeća. Potom su se uputili prema 100-tinjak metara udaljenim gradskim bedemima, gdje su uz druženje sa brojnim građanima, uživali u duhu srednjeg vijeka, razgledavali srednjovjekovni sajam starih zanata i obrta te gledali bitke raznih viteških udruga. I Milanović i Čačić iskazali su oduševljenje ovom povijesno-turističkom manifestacijom, kojoj su nazočili prvi puta.

Prvom čovjeku SDP-a tom prilikom postavljeno je i pitanje o autocesti prema Koprivnici, odnosno, hoće li njegova stranka ustrajati na tom projektu, ukoliko pobjedi na skorašnjim izborima. Milanović je rekao kako je naš kraj u posljednje vrijeme bio prilično zakinut po tome pitanju, no kako će tome uskoro doći kraj.

– Podravinu i Koprivnicu svakako treba dodatno približiti Zagrebu , i to ne samo cestom nego i vlakom. Nažalost, zbog političkih razloga vaš je kraj u posljednje vrijeme bio prilično zakinut po tome pitanju, ali siguran sam  da ćemo u budućnosti to promijeniti – rekao je Milanović.

Inače, već prvi dan Renesansnog festivala privukao je veliki broj gostiju, koji su pristigli iz svih krajeva sjeverozapadne Hrvatske. Velike gužve očekuju se i u subotu, odnosno nedjelju, kada program na festivalu traje cijeli dan i kada će se održati noćni napad na grad, tradicionalno jedan od najposjećenijih događaja.

Foto: Koprivnica.net

{vsig} vijesti/09-2011/110903-renesansni{/vsig}