16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OTVORENA CESTA

Mještanima Erdovca Zagreb bliži za 15 kilometara, Rajn: Nova cesta je prilika da se kvalitetnije živi, a ne brže vozi
M

Župan je kazao da svakodnevno svjedočimo procesu odumiranja seoskih sredina i jedino se na ovakav način može mladima osigurati da ostanu ovdje i iskoriste prednosti koje im selo pruža

Ne propustite

Simboličnim susretom i obilaskom prometnice između Erdovca i Lemeša jučer je otvoreno 1,8 kilometara novouređene dionice ceste koja skraćuje put od Erdovca prema Zagrebu za 15-ak kilometara. Ova je prometnica jedna od onih o kojima se često slušalo i naglašavala želja za njenim uređenje, a sada je napokon i ostvarena.

Otvorenju dionice nazočili su župan Darko Koren, ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, županijski vijećnik Dubravko Picig i predsjednik Mjesnog odbora Erdovec Dražen Harča.

Ravnatelj ŽUC-a Guzalić predstavio je tehničke podatke o prometnici.

– Nalazimo se na lokalnoj cesti koja spaja dvije županijske ceste, dužine 4200 metara, od čega 1800 metara do sada nije bilo asfalritano nego je bilo u makadamu. Kolnik je 4,5 metara širine, debljine sedam centimetara, radi se o asfalt betonu granulacije 16 mm, izvedba je solidna. Sama investicija vrijedna je preko milijun kuna, omjer sufinanciranja između ŽUC-a i Grada je 60:40 posto, odnosno ŽUC oko 650 tisuća, a 400.000 Grad Križevci – pojasnio je Guzalić te dodao kako je cesta još jedan primjer dobre suradnje s jedinicama lokalne samouprave, u ovom slučaju Križevcima, a vozačima poželio sretnu i ugodnu vožnju.

Županijski vijećnik Dubravko Picig ovom je prigodom podsjetio kako je ovo treći projekt koji su realizirali u Erdovcu od kako je na čelu Križevaca Mario Rajn. To su redom obnova vatrogasnog doma, vodovod i sad cesta koja spaja Erdovec i Lemeš.

– Zajedno sa Županijom Grad je uspio napraviti ono što je bilo mnogo godina obećavano, sad imamo i četvrti projekt, a to je obnova rasvjete kroz selo Erdovec koja je u tijeku – kazao je Picig.

Cesta Erdovec
Gradonačelnik Rajn i župan Koren // Foto: Ivan Balija

Gradonačelnik Mario Rajn zahvalio je mještanima ovog kraja na strpljenju.

– Cesta je koju se dugo čekalo, ali bitno poboljšava promet u smjeru Zagreba. Rezultat je to kvalitetne suradnje s ŽUC-om koja će se nastaviti u budućnosti – kazao je Rajn te zahvalio Županiji jer je prepoznala da je bitno ulagati u ruralne prostore za onaj dio građana koji itekako ovdje vidi svoj prospoeritet.

– Svjesni smo da se suočavamo s negativnim demografskim kretanjima. Ova će dionica utjecati na stanovnike Erdovca, Dijankovca i Lemeša. Vjerujem da će se građani ponašati odgovorno, jer ona je prilika da se kvalitetnije živi, a ne brže vozi – poručio je Rajn.

Župan Darko Koren kazao je da svakodnevno svjedočimo procesu odumiranja seoskih sredina i jedino se na ovakav način može mladima osigurati da ostanu ovdje i iskoriste prednosti koje im selo pruža.

Cesta Erdovec
Foto: Ivan Balija
Cesta Erdovec
Foto: Ivan Balija
Cesta Erdovec
Dragutin Guzalilć, ravnatelj ŽUC-a// Foto: Ivan Balija
Cesta Erdovec
Dubravko Picig, županijski vijećnik // Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znanstvena fantastika

Od srpnja ogromne promjene za vozače, ako vaše vozilo to nema – nećete ga moći voziti i registrirati!

Mnogi ne znaju, no ima onih vlasnika vozila koji u svojim novijim automobilima imaju integrirani "Intelligent Speed Assistance (ISA)",...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×