Na temu sporta

FOTO Mnoštvo posjetitelja na virovskoj Noći muzeja gledalo Avikov film o Virju, gostovali su biciklisti i govorilo se o sportu u općini

Tijekom večeri, na temu Sport u Podravini govorio je redoviti gost Noći muzeja, prof. Nikola Cik koji je na zanimljiv način pričao o počecima tjelovježbe u Podravini s naglaskom na Virje te o vrlo dugoj tradiciji sportskih društava u Virju.

18:30h
0

Virje je sa svojim Zavičajnim muzejom Virje i ove godine sudjelovalo u Noći muzeja. Tema ovogodišnje Noći muzeja bila je sport, o čemu Virje itekako ima što govoriti i pokazati.

Noć muzeja otvorio je HPD Ferdo Rusan s dvije varijante sportskih himni Virja. U prostoru kino dvorane, posjetitelji su se prisjetili svojih mlađih dana kada su polazili kino ili su, posebice oni mlađi, imali priliku vidjeti kino dvoranu prvi puta.

Ovom prilikom, u organizaciji HD Design, Avik Shanich pripremio je petominutni film o Virju kao posebnoj i bogatoj točci na kugli zemaljskoj, a koji je oduševio sve prisutne u prepunoj dvorani.

Ugostili su uvaženog biciklista, Virovca Ivana Levačića, biciklističku legendu koji je govorio o svojim biciklističkim uspjesima, nagradama i doživljajima kroz dugugodišnje bavljenje biciklizmom. Mladi biciklisti Tomislav Gregurić i braća Mario i Bruno Kodba, predstavili su svoje putovanje biciklima od Virja, preko Budimpešte i Bratislave do Beča.

Tijekom večeri, na temu Sport u Podravini govorio je redoviti gost Noći muzeja, prof. Nikola Cik koji je na pričao o počecima tjelovježbe u Podravini s naglaskom na Virje te o vrlo dugoj tradiciji sportskih društava u Virju.

Sportsko društvo „Podravac“, predavači Željko Horvat, Mišel Ivančin i Nataša Sušanj govorili su o osnivanju SD „Podravac“, o usponima i padovima kroz svoju povijest te o osvojenim nagradama naših nogometaša, košarkašica i košarkaša. Posjetitelji su mogli vidjeti dio iz bogate kolekcije pehara i medalja virovskih sportaša.

Večer je završila u smirenijem tonu, uz melodije zabavne glazbe koje su za posjetitelje priredili Klara i Josipa Kapitanić a tijekom večeri, posjetitelji su se mogli okrijepiti štruklima, kobasicama, kuhanim vinom i čajem, a potom i toplim kakao i keksima.

Općina Virje zahvaljuje svim sudionicima na sudjelovanju i doprinosu programu te svim posjetiteljima koji su svojim dolaskom obogatili Noć muzeja 2018.

čitam...