HT PRVA LIGA

FOTO Na kišom natopljenoj Rujevici Slaven Belupo zasluženo uzeo bod Riječanima čiji se post nastavlja

U srijedu u 17 sati, na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš, današnji će protivnici ponovno odmjeriti snage. Treći put ove sezone.

19:51h
0
IMG
Foto: NK Slaven Belupo

125 dana. Toliko dugo, do večeras, Rijeka nije slavila na svojoj Rujevici u HT Prvoj ligi. Danas je, u sklopu 25. kola domaćeg prvenstva, na zapad Hrvatske otišao Slaven Belupo. 

443 minute. Toliko dugo, do večeras, Rijeka nije zabila pogodak u HT Prvoj ligi. Danas je, u sklopu 25. kola domaćeg prvenstva, na zapad Hrvatske otišao Slaven Belupo.

Večerašnji ogled Riječana i Koprivničanaca bio je drugi međusobni ove sezone. Prvi, odigran 4. listopada, pripao je Rijeci (2-0) pogocima Andrijaševića i Kulenovića.

Sada se, sredinom ožujka i pred današnju utakmicu, ni jedna ni druga momčad nisu mogle pohvaliti osobitom formom. Dapače, i jedni i drugi tražili su izlaz iz manje ili više teških situacija.

Trener Goran Tomić, koji je preuzeo klupu Rijeke od Simona Rožmana, za debi na domaćem travnjaku odlučio je na vrata postaviti Nevistića, zatim Štefulja, Galešića, Capana i Tomečaka u zadnju liniju, Lončara i Pavičića u sredinu ispred kojih su se nalazili Menalo i Murić na stranama, Andrijašević u sredini te Drmić u samome vrhu.

Foto: NK Slaven Belupo

Filipović između vratnica, Hyunwoo, Paracki i Božić u obrani, Goda s lijeve i Bosec s desne strane, van Bruggen na mjestu defenzivnog veznog, Lulić i Glavčić ispred njega te Knöll i Iličić u vrhu bili su izbor trenera Slavena Tomislava Stipića.

Glavni sudac bio je Tihomir Pejin. Pomagali su mu Ivan Janić, Tomislav Keglević i Zdenko Lovrić. Dario Bel kao glavni i Tomislav Petrović kao asistent nalazili su se u VAR sobi.

Pljas, blato, udarac Knölla, pljas, blato, udarac Lončara.

Premda travnjak Rujevice slovi za jedan od boljih u HNL-u, otpočetka se pokazalo kako će snažna kiša stvarati probleme u predaji lopte. Ipak, kako Glavčić igra u odličnoj formi, tako se i u teškim uvjetima veznjak ponikao u školi Partizana dobro snašao u 12. minuti. Previše prostora ostavili su mu Riječani, a on dubinskom loptom pronašao Knölla čiji je udarac zaustavio Nevistić.

Do 28. minute, kada je Lončar iz daljine snažno opalio, a Filipović izbacio u korner, gledali smo uglavnom gužve u šesnaestercu, valjanje u bitno otežanim uvjetima.

Na jednome dijelu terena lopta je uslijed čvrstoga dodavanja dobila ubrzanje, dok je na drugome kraju, ukoliko ju je netko od igrača prelabavo uputio do suigrača, ista ostala u naslagama blata.

Prije no što su otišli na odmor, vidjeli smo vješti prolazak Iličića koji nije zaključen udarcem, već mu se ispriječio Nevistić, ali i pokušaje Drmića i Menala. Sve u svemu, kada u obzir uzmemo teške uvjete, rezultatom 0-0 Tomić i Stipić mogu biti zadovoljni. Iako, Slavenaši su u posljednjoj trećini bili konkretniji. Nezadovoljni, pak, sigurno nisu vrijedni klupski ekonomi u čije će ruke ovi prljavi, neprepoznatljivi dresovi doći.

Foto: NK Slaven Belupo
Pljas, blato, Andrijašević, pljas, blato, van Bruggen.

495 minuta. Toliko dugo, do večeras, do 52. minute, Rijeka nije zabila pogodak u HT Prvoj ligi. Tada je, u sklopu 25. kola domaćeg prvenstva, s desne strane ubacio Murić, na petercu pronašao Andrijaševića, kapetan se naklonio i zabio za 1-0 Rijeke protiv Slavena. Post je zaključen.

Minutu-dvije kasnije opasno je bilo na drugome kraju riječkoga travnjaka koji se zaista mogao poistovjetiti s imenom kluba. Prvo se Lulić riješio svojega čuvara i tražio lijevi kut, što je Nevistić obranio, da bi potom Iličić na ubačaj Glavčića glavom pucao pored vratnice.

Nitko ništa, međutim, nije mogao u 75. minuti. Na povratnu loptu upućenu na rub šesnaesterca natrčao je van Bruggen, odmjereno je pogodio u Nevistićev lijevi, a svoj desni kut i izjednačio na 1-1.

Pred pravi test u 82. minuti Filipovića je izveo Mudražija. Udarac igrača koji je deset minuta ranije zamijenio Pavičića bio je kvalitetan u najmanju ruku kao i parada vratara Slavena.

Bilo je još prilika i poluprilika s obje strane. Teškim uvjetima unatoč, i Rijeka i Slaven tražili su još taj jedan pogodak koji bi im osigurao puni plijen. No…

Foto: NK Slaven Belupo

Ni danas, tko zna koji dan na kalendaru, Rijeka nije slavila na svojoj Rujevici u HT Prvoj ligi. Ni danas, kada je u sklopu 25. kola domaćeg prvenstva na zapad Hrvatske došao Slaven Belupo, zabio i primio po jedan pogodak, i otišao s bodom u džepu.

Ovo je 33. bod Rijeke kojim su privremeno zaobišli Hajduk na četvrtome mjestu. Slaven Belupo ih, pak, ima deset manje te se nalazi na sedmome mjestu, također privremeno i s utakmicom više od osmoga Varaždina.

U srijedu u 17 sati, na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš, današnji će protivnici ponovno odmjeriti snage. Treći put ove sezone.

HT Prva liga, 25. kolo, petak 12. ožujka, 18 sati, Rujevica:

Rijeka – Slaven Belupo 1-1 (0-0)