RAZNE AKTIVNOSTI

FOTO Nacionalni dan hitne medicinske službe obilježen diljem županije

Zavod se može pohvaliti s kompletno obnovljenim voznim parkom u koji je prošle godine stiglo osam novih vozila.

08:19h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije raznim je aktivnostima na središnjim gradskim trgovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu jučer obilježio Nacionalni dan hitne medicinske službe, čemu su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te županijske pročelnice.

Djelatnici Zavoda i ravnateljica Mirjana Hanžeković županu i suradnicima prezentirali su rad hitne medicinske službe te pojasnili s kakvim se sve hitnim stanjima susreću na terenu. Informirali su ih i o osnovnim mjerama održavanja života uz upotrebu AVD uređaja, prezentirali vozila i medicinsku opremu te mjerili tlak i šećer. Zavod se može pohvaliti i s kompletno obnovljenim voznim parkom u koji je prošle godine stiglo osam novih vozila, a sva ta ulaganja najbolje pokazuju opredjeljenje Županije ulaganju u zdravstveni sustav i podizanje standarda pružanja zdravstvenih usluga.

Hrvatski sabor je 2013. godine 30. travanj proglasio Nacionalnim danom hitne medicinske službe čime se Hrvatska pridružila nizu svjetskih zemalja koje nastoje senzibilizirati javnost o važnostima i specifičnostima ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti.