Natjecanje u pisanju pjesama

FOTO Najljepše pjesme o Podravini napisali su Laura Kovačević, Anina Vrabec i Lara Živko

09:30h
0
Pjesnici osnovnoškolci predstavili svoje pjesme u Đurđevcu
Foto: Đurđevac.hr

Na završnoj svečanosti učenici mladi pjesnici su krasnoslovili svoje pjesme, a stručno povjerenstvo i publika izabrali su najbolje.

U Osnovnoj školi Grgura Karlovčana u Đurđevcu, održano je natjecanje u krasnoslovu i pisanju pjesama prijavljenih na raspisani natječaj za mlade pjesnike Ljepote Podravine.

Već četvrtu godinu škola objavljuje natječaj za mlade pjesnike na koji se mogu prijaviti učenici od 5. do 8. razreda. Ove godine su se na natječaj javile i Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac i Osnovna škola Kloštar Podravski. U finalno natjecanje za najbolju pjesmu ušlo je 20 najboljih učenika.

Na završnoj svečanosti učenici mladi pjesnici su krasnoslovili svoje pjesme, a stručno povjerenstvo i publika izabrali su najbolje.

Prvo je mjesto osvojila Laura Kovačević, 5. razred, Đurđevac s pjesmom Mak u polju, drugo je mjesto osvojila Anina Vrabec, 7. razred, Đurđevac s pjesmom Podravina moja dok je treće mjesto pripalo Lara Živko, 8. razred iz Kalinovca s pjesmom Rajska vrata. Nagradu publike dobio je David Kuzmić, 5. razred Đurđevac.

Svi su sudionici dobili zahvalnice i poklone koje je pripremio grad Đurđevac i izdavačka kuća Alfa, a najboljima su čestitali ravnatelj škole Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Marijan Ružman.

Marijan Ružman je ujedno pozdravio sve okupljene u ime Grada i Gradskog vijeća te dodao kako samo djeca mogu napisati takve iskrene pjesme iz kojih je vidljivo da jako vole svoj kraj.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su učenici osnovne škole Tea Pleško, Laura Kovačević, Lovro Rasinec, Sebastian Ivan Pejić i Mali folklor.

Stručno povjerenstvo u sastavu Božica Jelušić, Zdravko Seleš, Vladimir Miholek, Anica Šabarić, Lidija Levačić Mesarov, Nataša Švaco i Maja Matić izabrali su tri najbolje pjesme.

Popis izvođača:

 1. Naša Podravina – Ema Barkić, 5. r.
 2. Rajska vrata – Lara Živko, 8. r.
 3. Podravina moja – Anina Vrabec, 7. r.
 4. Mak u polju – Laura Kovačević, 5. r.
 5. Đurđevečki peski – Franka Blažok, 6. r.
 6. Podravina i ja – Lorena Stoprd, 8. r.
 7. Japica – Marko Kolar, 5. r.
 8. Podravska majka – Anita Aurer, 8. r.
 9. Naše gorice – Tamara Šimunic, 5. r.
 10. Podravino, zbogom – Mihaela Lugarov, 6. r.
 11. To je moja Podravina – Gabriela Barberic, 8. r.
 12. Proljeće u Podravini – Natalija Paro, 5. r.
 13. Stezica kroz dom – Nika Hrvoić, 7. r.
 14. Podravina – Željko Zebec, 6. r.
 15. Kraj reke Drave – Klara Vukres, 6. r.
 16. Podravina je najljepši proljetni kraj–Nika Šandor,5. r.
 17. Konj – Margareta Mežnarić, 6.r.
 18. Moja lijepa Podravina – Mia Horvat, 6.r.
 19. Den v Podravine – Ivana Antoljak, 7.r.
 20. Moja Podravina – David Kuzmić, 5.r.

čitam...
Loading...