Škola nogometa

FOTO NK Tomislav dobiva velebni sportski centar i vanjski fitness vrijedne milijune, Dombaj: Cijeli kompleks bit će dostupan mještanima i udrugama

Izrađeno je i idejno rješenje za vanjski fitness centar koji bi se nalazio pokraj crkve na općinskom zemljištu.

12:30h
0

Tvrtka Petgrad općini Drnje i drnjanskom nogometnom klubu Tomislav izradila je idejno rješenje za izgradnju sportskog centra. Prije izrade idejnog rješenja bilo je potrebno prikupiti sve dokumente i dozvole, što su u općini Drnje uspješno napravili. Vrijednost navedenog je 130 tisuća kuna.

– Čekamo da se otvori natječaj, prijavljujemo se na mjeru 7.4 što je mjera ministarstva ruralnog razvoja i europskih fondova. Dokumentacija vrijednosti 130 tisuća kuna financirana je od strane fonda za financiranje projektne dokumentacije – rekao je Petar Dombaj, načelnik općine Drnje.

Ideje su došle suradnjom i spajanjem mašte općinskog načelnika i glavnog čovjeka drnjanskog nogometnog kluba, Ivana Mihalića, kao i projektanta Vedrana Petrovića. Vrijednost projekta je 3,8 milijuna kuna, a cijeli kompleks bit će dostupan za korištenje mještanima i ostalim udrugama.

– Kad kažemo dostupni, tu prvenstveno mislimo na teretanu i sobu za sastanke, a jedan dio možda i komercijaliziramo. Zapravo želimo imati sve uvjete za nogometni centar koji HNS želi sprovesti. Cilj nam je imati što bolju školu nogometa jer škola nogometa nije samo sport nego i odgoj i provođenje procesa socijalizacije prema najmlađima i djeci – dodao je Dombaj.

Također, izrađeno je i idejno rješenje za vanjski fitness centar koji bi se nalazio pokraj crkve na općinskom zemljištu. Tamo već postoje sadržaji za mlade pa je idealno za nadogradnju, te će služiti kao poticaj mladima.

čitam...