ENERGETSKA OBNOVA

FOTO Obnovljeni dječji vrtić u Molvama uljepšan je prekrasnim crtežom pčelice

Vrtić je uređen na veselje djece, ali i zaposlenika.

13:47h
0
Foto: Općina Molve

Djeca i zaposlenici Dječjeg vrtića Pčelica Molve borave u novom prostoru. U travnju je završena energetska obnova koja je započela u jesen prošle godine.

Iako su radovi energetske obnove završeni u travnju, trebalo je napraviti još neke detalje kako bi vrtić dobio svoj vizualni identitet. Mirko Vedriš iz Molvi nacrtao je i oslikao pčelicu kao prepoznatljiv znak te je kod glavnog ulaza postavljena trajna ploča u cilju podizanja svijesti građana Europske unije o ulozi i ostvarenjima kohezijske politike i fondova, kao i o rezultatima i učincima podrške.

Zahvaljujući odličnoj suradnji Općine Molve kao investitora, tvrtke Komfort d.o.o. kao izvođača radova, tvrtke Petgrad d.o.o. kao nositelja nadzora nad izvođenjem radova, radovi su završeni na zadovoljstvo svih, posebno korisnika Vrtića.

Energetski obnovljena zgrada vrtića koja je obnovljena uz sufinanciranje iz EU fondova, može služiti kao primjer dobre prakse te promocije energetske učinkovitosti i uvođenja obnovljenih izvora energije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 740.003,14 kuna. Udio sufinanciranja projekta iz sredstava Europske unije – Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 375.760,14 kuna, a ostatak sredstava osigurala je Općina Molve. Partneri na projektu su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja