SIGURNO U ŠKOLU S HAK-om 2016

FOTO Održana prometno preventivna akcija za 550 prvašića

10:59h
0
Prvašići su se pripremili za sudjelovanje u prometu // Foto: HAK Koprivnica

U osnovnim školama oko 550 prvašića u 30-ak odjeljenja, upozoreno je na opasnosti  te su poučeni sigurnom kretanju u prometu na cestama, dobivši i HAK-ove reflektirajuće prsluke, torbice i edukativni materijal.

U subotu je na Zrinskom trgu, tradicionalno s početkom školske godine, Auto-klub Koprivnica održao prometno-preventivnu akciju Sigurno u školu s HAK-om,  s ciljem skretanja pažnje sudionicima u prometu, posebice vozačima na povećan broj djece u prometu kako bi se zaštitila ta najugroženija skupina u prometu te doprinijelo povećanju sigurnosti prometa na cestama.


Akcija je prioritetno namijenjena učenicima prvih razreda osnovnih škola, a prometni stručnjaci iz autoškole Auto-kluba Koprivnica neposredno su u osnovnim školama oko 550 prvašića u 30-ak odjeljenja upozorili  na opasnosti  i poučili ih sigurnom kretanju u prometu na cestama, podijelili HAK-ove reflektirajuće prsluke, torbice i edukativni materijal namijenjen ostalim sudionicima u prometu, prije svega vozačima.

Auto-klub Koprivnica  ovu HAK-ovu akciju, u suradnji s osnovnim školama, Gradom Koprivnica, općinama i prometnom policijom, u  dva tjedna, od 12. do 23. rujna, uspješno ju je ponovio svim učenicima prvih razreda svih osnovnih škola u Koprivnici i susjednih desetak općina na području svog djelovanja.

Kako javljaju iz HAK-a, program je izuzetno dobro prihvaćen od strane učenika, nastavnika i roditelja.

čitam...