učenje

FOTO Olimpijada čitanja u koprivničkoj Knjižnici privukla preko stotinjak djece, čitanjem knjiga osvajani bodovi

Veliki odaziv učenika govori da učenici žele poboljšati svoje vještine čitanja, a osvajanje medalje im je dobra motivacija.

14:18h
0
Čitanje knjiga u Olimpijadi
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

U Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica u tijeku je program za poticanje čitanja Olimpijada čitanja 2020. Ove je godine izmijenjen koncept pa se tako mogu u čitanju natjecati svi učenici koji polaze niže razrede osnovne škole.

Prošlih godina natjecali su se samo učenici trećih razreda i to ekipno, dok se sada natječu individualno. Prijavio se veliki broj učenika, preko njih 100, što je svakako iznad očekivanog. Sve što učenici trebaju je tijekom ljetnih praznika čitati zabavne knjige s popisa koje su pripremile knjižničarke i napisati svoj dojam o knjizi u dnevnik čitanja.

Za svaku pročitanu knjigu osvajaju bod. Veliki odaziv učenika govori da učenici žele poboljšati svoje vještine čitanja, a osvajanje medalje im je dobra motivacija. U Dječji odjel knjižnice dolaze cijele obitelji pa se knjige posuđuju i za drugu djecu, a vesele i povratne informacije učenika poput „Baš mi je dobro ovo čitanje!“.

Prijave za sudjelovanje u Olimpijadi čitanja su završile, a čitanje i prikupljanje bodova traje do kraja kolovoza. Završna svečanost s podjelom medalja i diploma održat će se početkom rujna.

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW